Φτιάξτε Αρωματικά Χριστούγεννα με τα παιδιά σας ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2017

Φτιάξτε Αρωματικά Χριστούγεννα με τα παιδιά σας !

Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο project που μπορείς να κάνεις παρέα με πιτσιρίκια για να δώσεις στο σπίτι σου μια γλυκιά μυρωδιά από Χριστούγεννα…

Υποθέτω οτι οι περισσότεροι από εσάς το έχετε κάπου ξαναδεί, ξανακούσει ή θυμάστε να το κάνει η μαμά ή η γιαγιά στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο όμως που βρήκαμε από το Nini Makesμάθαμε και πως μπορούμε να κρεμάσουμε αυτά τα μυρωδάτα πορτοκάλια και πως να τα διατηρήσουμε για αρκετό καιρό!

Εάν κάνεις αυτό το project με πιτσιρίκια θα χρειαστείς:


Αρκετά πορτοκάλια (κατά προτίμηση μικρά, αυτά που δεν έχουν χοντρό φλούδι και κάνουν για στίψιμο), ξυλάκια γαρύφαλο (μοσχοκάρφι), οδοντογλυφίδες, κορδέλες, ψαλίδι, μαχαίρι κουζίνας.

Πριν δώσεις τα πορτοκάλια στα μικρά χεράκια κάνε με το μαχαίρι της κουζίνας ένα αυλάκι γύρω γύρω από το πορτοκάλι για να κάτσει μετά η κορδέλα και να μην φεύγει για να μπορείς να τα κρεμάσεις. Αυτό θα απελευθερώσει και τα αρώματα του πορτοκαλιού!

Στη συνέχεια μπορούν οι μικροί να διαλέξουν τι σχέδιο θέλουν να κάνουν επάνω στα πορτοκάλια τους… εκεί μπορεί αν χρειαστούν και λίγη βοήθεια από εσένα. Μετά με τη οδοντογλυφίδα ανοίγουν τρύπες για να μπουν τα μοσοχκάρφια. Κανονικά δεν χρειάζεται να ανοίξεις τρύπες, αφού μπαίνει το γαρύφαλο και μόνο του, αλλά καλό είναι να μην πονέσουν τα ευαίσθητα δαχτυλάκια.

Έτοιμα τα πορτοκάλια… τους περνάς την κορδέλα και τα κρεμάς όπου θέλεις!
Η δημιουργός του Nini Makes προτείνει να μπουν κοντά σε κάποια θερμή εστία όπως καλοριφέρ ή φούρνο για να ελευθερώνουν τα αρώματα, αλλά και να αποξηρανθούν και να μην σαπίσουν.

Μην τα βάλεις για πολύ καιρό μέσα σε μπωλ όλα μαζί γιατί μπορώ να σου πω από προσωπική πείρα οτι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

Επίσης εάν σκοπεύεις να πας μερικά από αυτά δώρο σε κάποιο σπίτι μην τα βάλεις σε καμμιά περίπτωση σε σακούλα και ιδιαίτερα πλαστική! Θα χαλάσουν αμέσως! Τυλιξέ τα με τούλι, οργάντζα κτλ και κάντα συσκευασία δώρου!

Τέλος, μην περιοριστείς μόνο σε πορτοκάλια… όλα τα εσπεριδοειδή βγάζουν εκπληκτικές μυρωδιές!!!

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: