Κάλυμνος: Δολοφονήθηκε άγρια ο φοιτητής- Πριν τον σκοτώσουν τον ξυλοκόπησαν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2017

Κάλυμνος: Δολοφονήθηκε άγρια ο φοιτητής- Πριν τον σκοτώσουν τον ξυλοκόπησαν

Νεκρός και μάλιστα δολοφονημένος εντοπίστηκε ο 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, στις 5 το απόγευμα το Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει βαθύ τραύμα στο μέτωπο, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που αποδεικνύουν ότι το παιδί σύρθηκε από τον ή τους δολοφόνους του στα βράχια και αφέθηκε στο σημείο…

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το θύμα έχει ξυλοκοπηθεί άγρια στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, ενώ ένας γιατρός του νησιού που τον είδε για μία πρώτη εκτίμηση, δεν μπορεί να καταλήξει με βεβαιότητα αν το τραύμα που φέρει στο κεφάλι είναι από πυροβολισμό ή από κάποιο άλλο όργανο.Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως ενδεχομένως έχει πυροβοληθεί, ωστόσο για να είναι σίγουροι αναμένουν στο νησί ιατροδικαστή από την Ρόδο που θα μεταβεί για αυτοψία, η οποία θα γίνει πιθανόν το πρωί για να βλέπει καλύτερα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί η σορός στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπου θα γίνουν η νεκροψία-νεκροτομή και όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Πρόσθετα, ακριβώς για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης, μεταβαίνει εσπευσμένα στην Κάλυμνο και κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που θα παράσχουν βοήθεια και την τεχνογνωσία τους στους συναδέλφους τους, για την συντομότερη το δυνατό εξιχνίαση της υπόθεσης.Υπενθυμίζεται πως τα παπούτσια και οι κάλτσες του παιδιού βρέθηκαν 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, όπου προφανώς οι δράστες τα πέταξαν εκεί για να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.Εντύπωση προκαλεί πως το σημείο είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και δεν είχε εντοπιστεί ο άτυχος νέος. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν είχε γίνει αντιληπτός ή ότι ο δράστης ή οι δράστες τον έσυραν εκ νέου από το σημείο του φονικού.

Μάλιστα, από τις Αρχές πιστεύουν πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του, τον μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής.Οι έρευνες γίνονται προς πάσα κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένων των κυνηγών που είχαν βγει στο βουνό εκείνη την ημέρα και εξετάζεται βεβαίως η πιθανότητα ο άτυχος νέος να έπεσε άθελά του πάνω σε κάποια παράνομη συναλλαγή με μοιραία για εκείνον αποτελέσματα, αφού η ευρύτερη αυτή περιοχή θεωρείται αρκετά κακόφημη και συχνάζουν εκεί τοξικομανείς και άτομα που διακινούν ναρκωτικά. Όπως και να έχει οι απαντήσεις αυτού του φρικτού εγκλήματος κρύβονται στο νησί.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από το κέντρο της Καλύμνου. Είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στο νησί για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Μόλις την Τρίτη το απόγευμα εντοπίστηκαν στην εντελώς άλλη άκρη του βουνού και στην άσφαλτο, στον δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου, τα παπούτσια και οι κάλτσες του, που αναγνωρίστηκαν ως δικά του από την οικογένεια.Όλες αυτές τις ημέρες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εθελοντές και διασώστες, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ «χτένιζαν» κάθε σπιθαμή της περιοχής δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα… μέχρι που το απόγευμα του Σαββάτου, το παιδί εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: