Η γαλέρα της περιπέτειας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

Η γαλέρα της περιπέτειας

Η γαλέρα της περιπέτειας

Αυτό ήταν το πλοίο που μετέφερε τον κάπτεν Ουίλιαμ Κιντ σε ένα κακότοίχο ταξίδι το 1696. Είχε κατασκευαστεί τον προηγούμενο χρόνο στον ποταμό τάμεση κοντά στο Λονδίνο.
 Το πλοίο είχε μήκος 38 μέτρα και ήταν σχεδιασμένο για πειρατές. Ταξίδευε με ιστία αλλά αν δεν φυσούσε χρησιμοποιούσαν τα 32 κουπιά του, όπου κάθε κουμπί χειριζόταν δύο ή περισσότεροι άντρες.
 Το πλήρωμα του Κιντ αποτελούνταν από Δολοφόνους ,που είχαν στρατολογηθεί με τη βία. Αυτοί τον ανάγκασαν να κάνει πειρατείες. Η γαλέρα είχε προβλήματα διαρροής και στο τέλος ο Κιντ αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Η γαλέρα της περιπέτειας μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 2.675 τετραγωνικά μέτρα πανιών που της έδιναν μέγιστη ταχύτητα 14 κόμβους, δηλαδή 27 χιλιόμετρα την ώρα.
 Τα πανιά κατασκευάζονταν από πολύ χοντρό καναβάτσο, το λεγόμενο καραβόπανο και υφαίνονταν από ίνες κάνναβης, βαμβακιού ή λινού υφάσματος. Επειδή έπρεπε να αντέχουν σε θύελλες και τυφώνες ,επιπλέον κομμάτια καραβόπανο γράφονταν στα πανιά ,ώστε να τους προσδίδουν μεγαλύτερη αντοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: