Η Ρωσία μεγάλη νικήτρια της Junior Eurovision 2017 – Σε φιάσκο εξελίχθηκε η online ψηφοφορία! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2017

Η Ρωσία μεγάλη νικήτρια της Junior Eurovision 2017 – Σε φιάσκο εξελίχθηκε η online ψηφοφορία!

Αποτέλεσμα εικόνας για JUNIOR EUROVISION 2017
 Την δεύτερη της νίκη πέτυχε η Ρωσία στη Junior Eurovision, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Τιφλίδα της Γεωργίας. 16 χώρες διαγωνίστηκαν για το βραβείο στο κατάμεστο Olympic Palace, με τελικό θριαμβευτή την Polina Bogusevich με το τραγούδι Wings, που κέρδισε 188 βαθμούς στη συνδιαστική βαθμολογία της online ψηφοφορίας και των 16 κριτικών επιτροπών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη διοργανώτρια Γεωργία. Η Κύπρος που εκπροσωπούνταν από τη Νικόλ Νικολάου, κατετάγη στην 16η θέση. Ο διαγωνισμός σημαδεύτηκε από την αποτυχία της EBU να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της online ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, αφού η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο επισκεπτών και έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κατέστη δυνατή η ψηφοφορία σήμερα!
Οι Γεωργιανοί διοργανωτές παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανοί να φιλοξενήσουν στη χώρα τους ένα Eurovision event. Στην παρουσίαση ήταν οι Helen Kalandadze και Lizi Japaridze. Η πρώτη γνωστή tv persona, ενώ η δεύτερη εκπρόσωπος της Γεωργίας στο διαγωνισμό το 2014, 13 χρονών σήμερα. Λογότυπο του διαγωνισμού, Shine Bright.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με ένα εισαγωγικό φιλμάκι με τις ομορφιές της Τιφλίδας. Αμέσως μετά μπήκαμε μέσα στο Olympic Palace και στην περσινή νικήτρια Mariam Mamadashvili και το τραγούδι που της έφερε το βραβείο, Mzeo. Ακολούθησε η παραδοσιακή πλέον παρέλαση των χωρών, με την είσοδο των διαγωνιζόμενων και στο τέλος πήραν τη θέση τους οι δύο παρουσιάστριες της βραδιάς!

Έπειτα, ακολουθούσε η καθιερωμένη καρτ-ποστάλ, στην οποία προβάλλονταν διάφορες όμορφες εικόνες από τη Γεωργία και μετά έβγαινε στη σκηνή η εκάστοτε συμμετοχή, φωτισμένη αρχικά στα χρώματα της σημαίας κάθε χώρας και εν συνεχεία όπως είχε αποφασίσει η κάθε αποστολή.

Το διαγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε με τη συμμετοχή της Κύπρου και ολοκληρώθηκε με αυτό της Ιταλίας. Η σειρά εμφάνισης είχε ως εξής:
Κύπρος
Πολωνία
Ολλανδία
Αρμενία
Λευκορωσία
Πορτογαλία
Ιρλανδία
ΠΓΔΜ
Γεωργία
Αλβανία
Ουκρανία
Μάλτα
Ρωσία
Σερβία
Αυστραλία
Ιταλία

Την Κύπρο όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενα μας άρθρα εκπροσώπησε η Νικόλ Νικολάου από τη Λεμεσό, με το I Wanna Be A Star, ένα τραγούδι που έγραψε ο Κωνσταντινός Χριστοφόρου, γνωστός σε όλους μας, από τις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του με τα χρώματα της μεγαλονήσου στην κανονική Eurovision.


Αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισης των 16 υποψήφιων συμμετοχών, το group Virus που εκπροσώπησε τη Γεωργία στη Junior Eurovision 2015 εμφανίστηκε στη σκηνή ως το interval act του διαγωνισμού.
Βαθμολογία

Με πολλές αλλαγές πραγματοποιήθηκε φέτος η βαθμολογία στη Junior Eurovision. Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 50% από της ψήφους των 16 κριτικών επιτροπών (των χωρών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό) και κατά 50% από τη διαδικτυακή ψηφοφορία που ξεκίνησε την Παρασκευή 24/11 και ολοκληρώθηκε 15 λεπτά με την παρουσίαση και της ιταλικής συμμετοχής, κατά τη ζωντανή διάρκεια του διαγωνισμού. Η διαδικτυακή ψηφοφορία όμως στιγματίσθηκε από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε η πλατφόρμα ψηφοφορίας.
Πρώτα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των 16 κριτικών επιτροπών. Ένα παιδί από κάθε χώρα ανακοίνωσε τους βαθμούς της κριτικής επιτροπής της χώρας του. Κάθε κριτική επιτροπή αποτελούνταν από πέντε μέλη (τρία ενήλικα και δύο ανήλικα).

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών:

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας κατά τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζεται και στην κανονική Eurovision, τα αποτελέσματα του televoting.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η κάθε χώρα από την online ψηφοφορία ήταν:
Ολλανδία 112
Μάλτα 81
Αυστραλία 79
Λευκορωσία 69
Ουκρανία 67
Ρωσία 66
Πολωνία 61
Αρμενία 56
Ιταλία 49
Πορτογαλία 45
Σερβία 44
Γεωργία 42
Ιρλανδία 42
FYROM 41
Κύπρος 40
Αλβανία 35

Η τελική βαθμολογία του διαγωνισμού είχε ως εξής:


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολλανδία που ήταν πρώτη και με διαφορά στην διαδικτυακή ψηφοφορία, πήρε τελικά μόλις την τέταρτη θέση, εξαιτίας της χαμηλής θέσης που είχε στην ψηφοφορία των επιτροπών. Από την άλλη η Ρωσία που κέρδισε το διαγωνισμό, ήταν δεύτερη στις ψήφους των κριτικών επιτροπών και μόλις έκτη στην online ψηφοφορία!Για την ιστορία αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τη Ρωσία στη Junior Eurovision. Το 2018 ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από την EBU, η οποία όμως πρέπει να εξετάσει καλά το νέο σύστημα ψηφοφορίας που απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add