8 μικροπράγματα που μαρτυρούν ότι δεν σε αγαπάει πραγματικά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

8 μικροπράγματα που μαρτυρούν ότι δεν σε αγαπάει πραγματικά!

Τα όρια μεταξύ αγάπης και χειραγώγησης είναι ιδιαίτερα λεπτά. Όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη σχέση μεταξύ των δύο συντρόφων, παρά μόνο αβεβαιότητα και καιροσκοπισμός όλα γίνονται αυτόματα πιο δύσκολα να τα αντιληφθεί κανείς. Εκεί που λες «αχ τι ρομαντικός, τι κίνηση ήταν αυτή που έκανε για μένα», τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη γλυκιά του πράξη, μπορεί να είναι καθαρά εγωιστικά και μόνο για δική του ευχαρίστηση.


Πώς θα το καταλάβεις αυτό;

Αυτά είναι τα μικροπράγματα που κάνει και μαρτυρούν ότι η σχέση που έχεις, δεν βασίζεται στην αγάπη, αλλά στη χειραγώγηση:

1. Χρησιμοποιεί το βαρύγδουπο «Σ’αγαπώ» πολύ, πολύ συχνά

Μήπως το αγόρι σου, κάθε φορά που κάνει κάτι που σε τσαντίζει απίστευτα πολύ ή σε προσβάλλει, υποστηρίζει ότι το κάνει μόνο και μόνο επειδή σ’ αγαπάει πολύ; Συγχαρητήρια! Ψώνισες από σβέρκο! Όχι απλά δε σ’ αγαπάει, αλλά το μόνο που θέλει είναι ουσιαστικά να σου ρίχνει στάχτη στα μάτια για να τα έχετε καλά και να μην του γκρινιάζεις.

2. Λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα

Αν ένα πράγμα έχω κατανοήσει πολύ καλά μέχρι τα 20 μου, είναι το γνωμικό «ουδείς αναντικατάστατος». Μια χαρά μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα, όπως κι εσύ χωρίς εκείνον. Μην ακούω βλακείες του τύπου «Μα είναι ο μόνος άντρας που μου ταιριάζει, δεν θα βρω άλλον σαν κι αυτόν». Τι έχει δηλαδή;;; Τόσο μοναδικός είναι; Σε παρακαλώ πολύ!

3. Λέει ότι είσαι όλος του ο κόσμος

Κι άλλες μπαρούφες μεγατόνων. Ρε στα 20 του, δεν θυμάται καλά καλά τι έφαγε χθες και που θα βρίσκεται αύριο. Θα είναι σίγουρος ότι θέλει να περάσει ολόκληρη τη ζωή του μαζί σου; Μην είστε αφελείς. Η συνειδητοποίηση δεν είναι χαρακτηριστικό των αντρών και δε αυτής της ηλικίας.

4. Σου κάνει δώρα που δεν έχεις ανάγκη

Αν τα δώρα που σου κάνει είναι προς αντικατάσταση άλλων αντικειμένων που ήδη έχεις κι απλά σου τα κάνει για να αλλάξει το γούστο σου, είναι ολοφάνερα… ηλίθιος. Δεν θα γίνεις κάτι που θέλει εκείνος, αλλάζοντας τον ίδιο σου τον εαυτό.


5. Σου κάνει κοπλιμέντα όλη την ώρα

Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες. Κάποιες φορές αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε όμορφα στο σύντροφό μας και κάποιες άλλες, δεν μας βγαίνουν οι αγαπουλίτσες. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Αν εκείνος, ωστόσο, στάζει μέλια ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες, πρέπει να ανησυχήσεις.

6. Σου λέει πόσο καλύτερη είσαι σε σχέση με άλλες γυναίκες

Ενώ εκ πρώτης όψεως αυτό είναι πολύ όμορφο να συμβαίνει, όταν σου λέει ότι είσαι καλύτερη σε σύγκριση με τις ψυχωτικές πρώην του, δεν είναι και τόσο κολακευτικό, δε νομίζεις; Όταν επίσης κάνει σχόλια του τύπου: «Οι γυναίκες έχουν την (τάδε αρνητική συνήθεια), αλλά εσύ δεν είσαι σαν αυτές» σε προσβάλλει ανεπανόρθωτα.

7. Μετά από έναν καβγά σας, το παίζει αθώος

Αν μετά από έναν καβγά σας αντί να είναι τσαντισμένος μαζί σου, όπως είναι το φυσιολογικό, εκείνος γίνεται γλυκός και παριστάνει το θύμα, το κάνει ξεκάθαρα για να δημιουργήσει ενοχές σε σένα. Μην το χάψεις. Παρέμεινε σκληρή, όπως οφείλεις να είσαι!

8. Σε προτρέπει να κάνεις πράγματα «για το δικό σου καλό»

Αν σου υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κάνεις ορισμένα πράγματα βλ. τη δουλειά σου, τη συναναστροφή με τους φίλους σου, να χάσεις εκείνα τα παραπανίσια κιλά που έβαλες τελευταία, τότε είναι απίστευτα κομπλεξικός και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα παρά μόνο για τον εαυτό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: