Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2017

Τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας και η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος τίμησαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τη μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού...

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου,Ιεράρχου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Εθνομάρτυρες Κυπρίους του 1821, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών, των μελών της Ενώσεως Κυπρίων και πλήθους κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο για την θερμή φιλοξενία και την άριστη συνεργασία με τους Κυπρίους της πόλης μας, ενώ από την μεριά του ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Αδάμος Μουζούρηςαναφέρθηκε στην ιστορική για την Κύπρο επέτειο, επεσήμανε ότι ο Μητροπολιτικός μας Ναός είναι χώρος συνάντησης των Κυπρίων της Μαγνησίας για τον εορτασμό σημαντικών γεγονότων της κυπριακής ιστορίας και ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Θεός, στο άμεσο μέλλον, να τιμήσουμε την μνήμη των Εθνομαρτύρων στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, στην ελεύθερη Καρπασία. 

Πηγή: ΔΟΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: