Ενόχληση από την καμινάδα του γείτονα; Δες τι προβλέπει η νομοθεσία τοποθέτησης καμινάδας. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Ενόχληση από την καμινάδα του γείτονα; Δες τι προβλέπει η νομοθεσία τοποθέτησης καμινάδας.


πηγή φώτο https://s.nbst.gr


Κτιριοδομικός, άρθρο 27 :
2.4.2.5. Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1m πάνω από το σηµείο εξόδου της, 0,7m από οποιαδήποτε ακµή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα µικρότερη των 3,0m από αυτή και 1 ,5m από καυστά υλικά.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγµατα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση µικρότερη των 10m από αυτήν και η αρµόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκποµπή καυσαερίων, µπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα µέτρα για τον περιορισµό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια.


2 σχόλια:

Rafaela είπε...

Μένω σε μια τριώροφη οικοδομή και έχουμε τα μπουριά της σόμπας στην πρόσοψη της οικοδομής επειδή ο ιδιοκτήτης έκλεισε τις καμινάδες .τα μπουριά περνάνε από τον τρίτο και και φτάνουν στα κεραμίδια .η ένοικος του τρίτου απείλησε ότι θα φέρει δημοτική αστυνομία αν δεν κάνουμε κάτι επειδή την ενοχλεί ο καπνός αν και έχει μπαλκόνια από όλες τις πλευρές του σπιτιού,επιμένει να κάνουμε κάτι σύντομα .τι προβλέπει ο νόμος σε αυτή τη περίπτωση ;

Magazino1 είπε...

Πρέπει να ρωτήσετε κάποιον αρμόδιο μηχανικό ή την αρμόδια υπηρεσία για σιγουριά.
Παλιότερα, πάντως, στη Θεσσαλονίκη που είμαι για παρόμοιο θέμα με το δικό σας ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ κάλεσε την πολεοδομία του Δήμου και τους ενημέρωσαν γραπτώς πως είναι αναγκαία η περαιτέρω ανύψωσή της.
Αν ρωτησετε γραψτε μας, για να ξερουμε σε αναλογες περιπτωσεις τι μπορουμε να κανουμε.
Καλη σας μερα!