Τούμπα, Θεσ/νικης: Εριχναν σε χυμούς υπνωτικά χάπια και τους λήστευαν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Τούμπα, Θεσ/νικης: Εριχναν σε χυμούς υπνωτικά χάπια και τους λήστευαν


Φωτογραφία: EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από τεσσερα χρόνια ληστεία με χορήγηση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών αναμεμειγμένων σε χυμό που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ηλικιωμένης στην περιοχή της Τούμπας τον Αύγουστο του 2013.Κατηγορούμενες είναι τρεις ημεδαπές, οι οποίες εκτίουν ποινές κάθειρξης και οι οποίες εμφανίζονταν ως πωλήτριες χυμών και λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Οι τρεις κατηγορούμενες, ηλικίας 38, 43 και 45 ετών, αφού έκαναν την επιλογή των θυμάτων τους, χορηγούσαν σε εκείνα ναρκωτικές και υπνωτικές ουσίες που είχαν αναμείξει στον χυμό και στη συνέχεια ανενόχλητες τα λήστευαν.Σημειώνεται ότι, τον Αύγουστο του 2013 εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, 87χρονη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και αρχικά τα αίτια του θανάτου αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, αποτσίγαρο που βρέθηκε στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας, σε συνδυασμό με την επανεξέταση βιολογικών δειγμάτων, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αποτσίγαρο ανήκε στην 43χρονη, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την τοξικολογική επανεξέταση των βιολογικών δειγμάτων της ηλικιωμένης, καθώς με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων που οδήγησε στην ανίχνευση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών στον οργανισμό της.Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι τρεις κατηογρούμενες είχαν συγκροτήσει συμμορία και με το πρόσχημα της διαφήμισης χυμών εισέρχονταν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων. Τους προσέφεραν χυμούς στο εσωτερικό των οποίων είχαν διαλύσει ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενες την κατάσταση αναισθησίας αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή από τα σπίτια τους.

Τέλος, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρεις γυναίκες διέπραξαν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες πόλεις της χώρας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add