Έρευνα εξηγεί, γιατί δεν πρέπει να δίνετε τη θέση σας σε ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017

Έρευνα εξηγεί, γιατί δεν πρέπει να δίνετε τη θέση σας σε ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς


Ποιος ο λόγος που επιστήμονες μας συστήνουν να σκεφτούμε δύο φορές πριν σηκωθούμε σε τρένα και λεωφορεία για να καθίσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Για το καλό τους βρε..
Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζει ο Σερ Μουρ Γκρέι καθηγητής της Οξφόρδης και σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, οι ηλικιωμένοι, αν θέλουν να διατηρηθούν σε φόρμα, πρέπει να ενθαρρύνονται να στέκονται όρθιοι, να περπατάνε τουλάχιστον 10 λεπτά ημερησίως και να ανεβαίνουν σκάλες αντί να προτιμούν τις εύκολες λύσεις.

"Πρέπει να ενθαρρύνουμε την δραστηριότητα, μην λέμε στους ανθρώπους να μην κουνιούνται. Και σκεφτείτε δύο φορές πριν παραχωρήσετε τη θέση σας στο λεωφορείο ή στο τρένο σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Η ορθοστασία είναι εξαιρετική άσκηση γι' αυτά", δήλωσε ο καθηγητής στη Sun.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι ειδικοί επί του θέματος. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, υποστηρίζουν ότι μια συντονισμένη προσπάθεια ενθάρρυνσης των ηλικιωμένων να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται, μπορεί να τους βοηθήσει να ζουν πιο ανεξάρτητα και να μειώσουν την ανάγκη για φροντίδα.

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: