ΤΙΤΑΝΙΕΣ “ΓΚΑΦΕΣ” ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – “ΠΕΡΙΕΡΓΗ” Η ΣΤΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΟ… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 11, 2014

ΤΙΤΑΝΙΕΣ “ΓΚΑΦΕΣ” ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – “ΠΕΡΙΕΡΓΗ” Η ΣΤΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΟ…

Μια περίεργη τροπή έχει αρχίσει να παίρνει ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, σύμφωνα με το οποίο, το “Χαμόγελο του Παιδιού” εμφανίζεται να κληρονομεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του γνωστού κεντρικού ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα κάνει λόγο για “αμύθητη κληρονομιά” που αφήνει στο συγκεκριμένο ίδρυμα ο προ διμήνου εκλιπών επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος, τον οποίο η εφημερίδα εμφανίζει ως τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του εν λόγω ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα η Espresso αναφέρει…

“Μια αμύθητη κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ άφησε στο Χαμόγελου του Παιδιού ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» Κωνσταντίνος Μαλάμος, προκαλώντας χαμόγελα χαράς κι ευτυχίας σε παιδιά που έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας!

Ο 70χρονος απόγονος της πάμπλουτης και ιστορικής οικογένειας Πεσμαζόγλου πριν από περίπου δύο μήνες άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε καταφέρει στη ζωή του να αποκτήσει παιδιά. Αν και ο Κωνσταντίνος Μαλάμος είχε παντρευτεί την εκκεντρική και ασυμβίβαστη Ντέπυ Χανδρή, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ”.

Και το δημοσίευμα συμπληρώνει…

“Ο επιχειρηματίας άφησε όντως ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του (ανάμεσά τους η βίλα-παλάτι την οποία έχει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο) στις ανιψιές του και σε συγγενείς, αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο «Τιτάνια» να περάσει στον σύλλογο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ωστόσο, η ίδια η “ΑΕΞΕ ΤΙΤΑΝΙΑ”, με μια λιτή αλλά σαφή επιστολή που προώθησε άμεσα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, κάνει λόγο για κοινά παραμύθια, καθώς, ο φερόμενος ως μέγας δωρητής και αποθανών Κωνσταντίνος Μαλάμος, δεν ήταν ιδιοκτήτης παρά του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το μόνο που θα μπορούσε να δωρήσει θα ήταν η προσωπική του περιουσία και πέραν αυτού ουδέν…

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Δημοσίευμα εφημερίδος της 4ης Αυγούστου 2014 αναφορικά με την κληρονομιά Κωνσταντίνου Β. Μαλάμου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διαθήκη του εκλιπόντος αφήνεται μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο ίδρυμα «Χαμόγελο του Παιδιού» και μάλιστα με τον ρητό όρο μη αναμίξεως του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η πλειοψηφία των μετοχών και η Διοίκηση της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Μαλάμου.

Αν κάτι όμως δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά σε όλη αυτή την ούτως ή άλλως περίεργη ιστορία και να της δίνει μια δυσάρεστη “οσμή”, είναι η αναφορά που κάνει η ίδια η εφημερίδα Espresso στη σχετική γνώση που είχε για το “γεγονός”, τόσο ο δικηγόρος του εκλιπόντος όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.


Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας…

“Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλο και του γνωστοποίησε την επιθυμία του εκλιπόντα. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

«Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί μας ο δικηγόρος του επιχειρηματία και μας ενημέρωσε για τη διαθήκη. Ωστόσο, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας».

Και φυσικά, δείχνει απολύτως απίθανο να μην γνώριζε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Μαλάμου πως ο πελάτης του δεν κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο του ΤΙΤΑΝΙΑ…

Και φυσικά, ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος, παρ’ ότι ενημερώνεται εδώ και μία εβδομάδα από έναν δικηγόρο για μια τόσο μεγάλη κληρονομιά, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια μέσω των νομικών συμβούλων του ιδρύματος ούτωςώστε να επαληθεύσει το ακριβές των λεγομένων του δικηγόρου, παρά μόνον αναπαράγει με τη σειρά του στα ΜΜΕ κάτι το οποίο απλώς προφορικά του μεταφέρθηκε, δημιουργώντας ένα κλίμα “τετελεσμένου γεγονότος”.

Και αν μια τέτοια επιπόλαιη αντιμετώπιση θα ήταν ίσως “κατανοητή” ή ακόμη και “συγχωρητέα” για κάποιον “αφελή”, δεν θα μπορούσε να είναι και για τον πρόεδρο ενός Συλλόγου ο οποίος κάθε χρόνο διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμυρίων από δωρεές και χορηγίες, κάτι που θα έπρεπε να τον κάνει να είναι όχι απλά πολύ πιο “προσεκτικός” αλλά και πιο καχύποπτος για το αν πίσω από κάποιες “κινήσεις” υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες…

Εκτός και αν το “Χαμόγελο του Παιδιού” προσφέρεται και ως όχημα εξυπηρέτησης σκοπών άλλων από αυτά που περιγράφονται στο καταστατικό του και αν έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να διευρύνει τις δραστηριότητές του, προσφέροντας το “χαμόγελο” όχι μόνο στα… παιδιά αλλά και σε κάποιους “μεγάλους”…

Π.Κ.  http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add