Ποια τρόφιμα αντέχουν και εκτός ψυγείου; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Αυγούστου 24, 2014

Ποια τρόφιμα αντέχουν και εκτός ψυγείου;


Το ψυγείο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συσκευές στην κουζίνα. Εκεί αποθηκεύουμε τα τρόφιμα μας για να διατηρηθούν και να μπορέσουμε να τα μαγειρέψουμε. Παρολ’ αυτά, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που ενώ εμείς νομίζουμε
πως η θέση τους είναι μέσα στο ψυγείο, αυτή είναι εκτός!

Ποια είναι αυτά:

Πεπόνια
Αν τρελαίνεστε για τη γεύση του πεπονιού, τότε κρατήστε το μακριά από το ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι φρούτο που κάνει και εντός και εκτός ψυγείου, για την ακρίβεια, διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Όταν όμως ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο για να μη μαυρίσει.

Πατάτες
Αν νομίζετε πως βάζοντας τις πατάτες στο ψυγείο θα διατηρηθούν καλύτερα, λάθος! Για την ακρίβεια θα μουχλιάσουν γρηγορότερα! Οι πατάτες χρειάζονται αποθήκευση σ’ ένα στεγνό, σκοτεινό μέρος.

Ντομάτες
Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθεί η σύστασή τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Καλύτερα, αποθηκεύστε τες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες ή σ’ ένα σκοτεινό μέρος.

Μπανάνες
Αν θέλετε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο, κάντε το μόνο αφού έχουν ωριμάσει αρκετά. Έτσι, μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.

Ψωμί
Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας!

Σκόρδο
Για το σκόρδο ισχύει ότι και για τις πατάτες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μουχλιάσει πιο γρήγορα. Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες.

Καφές
Για όσους πιστεύουν πως ο καφές θέλει ψυγείο, σας ενημερώνουμε πως αυτό είναι ένας ακόμη μύθος. Το φως, το κρύο και η υγρασία του προκαλούν αλλοίωση. Αποθηκεύστε τον μέσα σε αεροστεγές μεταλλικό δοχείο.

Μέλι
Το μέλι διατηρείται σε δροσερό μεν περιβάλλον δίχως όμως υγρασία και φως. Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάλτε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός
Στο ψυγείο τα φύλλα του βασιλικού θα μαυρίσουν. Για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο από εβδομάδα, κόψε λίγο τα κοτσάνια και βάλτε το βασιλικό σε μια κούπα νερό, με μια πλαστική σακούλα να καλύπτει τα φύλλα.

Ζεστό φαγητό
Το ζεστό φαγητό, αυτό που βγάλατε από τη φωτιά δεν θέλει ψυγείο. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου το πολύ μέχρι 2 ώρες, έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, θα ευνοήσετε την ανάπτυξη μικροβίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: