Γερμανία: «Φιάσκο» η έρευνα για τη δολοφονική δράση συμμορίας νεοναζιστών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014

Γερμανία: «Φιάσκο» η έρευνα για τη δολοφονική δράση συμμορίας νεοναζιστών


Ethnos.gr –
Η ομάδα νεοναζιστών NSU δολοφόνησε εννιά μετανάστες —οκτώ Τούρκους και έναν Έλληνα— καθώς και μια Γερμανίδα αστυνομικίνα από το 2000 ως το 2007.

«Η συσσώρευση εσφαλμένων αποφάσεων, αναποφασιστικότητας, παραβίασης βασικών κανόνων, εγείρουν υποψίες για εσκεμμένο σαμποτάζ (της έρευνας), για σκόπιμη ματαίωση της σύλληψης των φυγάδων», τονίζεται στην έκθεση της επιτροπής του κοινοβουλίου της Έσσης.

Σύμφωνα με το κείμενο, η αστυνομία «δεν ερεύνησε με επιμονή» τις πληροφορίες που διέθετε, ενώ «υποτίμησε σε τεράστια βαθμό τη διογκούμενη βία της μαχητικής άκρας δεξιάς».

Η αστυνομία στο κρατίδιο της Έσσης δεν ερεύνησε επαρκώς δύο εμφανίσεις μελών της συμμορίας και δεν συνέλαβε ένα μέλος της το 1998, παρότι ανακάλυψε εκρηκτικά στο γκαράζ του, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον η αστυνομία δεν συνέδεσε παρά χρόνια αργότερα τις δολοφονίες των 10 θυμάτων—παρότι έγιναν όλες με το ίδιο όπλο. Δεν θεώρησε πιθανό, αρχικά, οι φόνοι να αποτελούσαν μια σειρά επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, και επικεντρώθηκε στην έρευνα για την προσωπική ζωή των θυμάτων.

Η έκθεση ζητεί από τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων συγγνώμη διότι η αστυνομία επέδειξε «δυσπιστία» και «ρατσιστική καχυποψία» απέναντί τους.

Ο Χόλγκερ Μπελίνο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην κρατιδιακή βουλή της Έσσης, δήλωσε ότι ο εξτρεμισμός της άκρας δεξιάς αποτελεί όνειδος για τη Γερμανία. «Αποστρεφόμαστε αυτά τα εγκλήματα και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add