Τα σημάδια που σου "φωνάζουν" να αλλάξεις καριέρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

Τα σημάδια που σου "φωνάζουν" να αλλάξεις καριέρα



Είναι περίεργο σε τέτοιες εποχές να μιλάμε για αλλαγή καριέρας, αφού οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μάλλον τυχεροί που έχουμε μια σταθερή δουλειά. Γι'αυτό το λόγο είναι εύκολο να αγνοήσεις τα σημάδια και να μείνεις σε μία καριέρα που δεν σε γεμίζει. Αξίζει, όμως, τον κόπο να αφιερώνεις ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ημέρας και του εαυτού σου σε μία δουλειά που δεν σε εκφράζει; Διάβασε σωστά τα σημάδια και θα μπορέσεις να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Σημάδι #1 Δεν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις Ίσως το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό σημάδι να είναι η έλλειψη πάθους για αυτό που κάνεις. Το πάθος είναι αυτό που οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση της εξέλιξης και της επιτυχίας, χωρίς αυτό δεν υπάρχει η αίσθηση της κατεύθυνσης. Αν η αγάπη σου για το αντικείμενό σου ήταν αυτό που σε ώθησε εξ'αρχής τότε πρέπει να αναρωτηθείς αν ακόμα νιώθεις το ίδιο. Μετά τις σπουδές τους, και κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, πολλοί αντιλαμβάνονται πως αγαπούσαν το αντικείμενό τους, αλλά σύμφωνα με το madamefigaro, μόνο από τη θεωρητική του πλευρά.

Σημάδι #2 Η δουλειά σου δεν εκτιμάται Στον επαγγελματικό τομέα, η ανάγκη να αναγνωριστεί η συνεισφορά σου είναι τεράστια. Αν νιώθεις πως το επάγγελμα αυτό δεν σε ανταμοίβει η πτώση της αυτοπεποίθησής σου είναι επικείμενη και η απόδοσή σου είναι επόμενο να πληγεί. Κόψε τον φαύλο κύκλο αλλάζοντας καριέρα.

Σημάδι #3 Το περιβάλλον είναι ακατάλληλο Για άλλους μια δουλειά γραφείου είναι όνειρο και για άλλους εφιάλτης. Η ατμόσφαιρα του εργασιακού σου χώρου πρέπει να σε γεμίζει ενέργεια, να σε εμπνέει και να σε χαροποιεί και όχι να σε κάνει να υποφέρεις σιωπηλά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add