Εντοπίστηκαν επικίνδυνα ψάρια στην Κεφαλονιά. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

Εντοπίστηκαν επικίνδυνα ψάρια στην Κεφαλονιά.



Ένα επικίνδυνο είδος ψαριού εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, αλιείς εντόπισαν λαγοκέφαλους, ψάρια που είναι επικίνδυνο να καταναλωθούν.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς αναφέρει: 

«Σας ενημερώνουμε ότι, πριν λίγες ημέρες στην Υπηρεσία μας επαγγελματίας αλιέας, απέστειλε δείγμα ψαριού το οποίο αλιεύθηκε στα δυτικά της Κεφαλονιάς. Το ψάρι αυτό αναγνωρίσθηκε και βρέθηκε ότι είναι το Lagocephalussceleratus. Το συγκεκριμένο είδος έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνο για κατανάλωση από τον άνθρωπο. 

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και αποκαλούνται «Λεσσεψιανοί μετανάστες» και είναι ψάρι επικίνδυνο για κατανάλωση.

Το εν λόγω είδος έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και το ΝΑ Αιγαίο πέλαγος, ενώ υπήρχαν κάποιες αναφορές για την παρουσία του στο νότιο Ιόνιο πέλαγος. 

Παρακαλούμε τους αλιείς και όλους τους καταναλωτές της περιοχής μας, να ενημερώνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Αλιείας του νομού μας (τηλ. 26713-60572/3 & 60643) για οποιοδήποτε είδος αλιεύματος δεν αναγνωρίζουν.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καταναλώνονται άγνωστα είδη αλιευμάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: