Αρχαιοελληνικό ναυάγιο στον βυθό της Σικελίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

Αρχαιοελληνικό ναυάγιο στον βυθό της Σικελίας



Σε βάθος 125 μέτρων εντοπίστηκε το ναυάγιο

Ένα αρχαιοελληνικό ναυάγιο στα Αιόλια Νησιά, βόρεια της Σικελίας, εντόπισαν αυτοδύτες σε βάθος 125 μέτρων. Το φορτίο των αμφορέων βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας και είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ πλέον «ενάλιοι αρχαιολόγοι θα αναλάβουν τη λεπτομερή καταγραφή ενός ακόμα ναυαγίου που θα βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση των αρχαίων θαλάσσιων μονοπατιών», όπως τονίζουν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες της Ιταλίας.
 Oι δύτες, έπειτα από σειρά ερευνών, βρήκαν τα απομεινάρια του πλοίου ανοιχτά της νήσου Παναρέα, περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της Σικελίας. Το πλοίο υπολογίζεται ότι βρισκόταν στον βυθό της θάλασσας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μεταξύ των ευρημάτων είναι η άγκυρα του πλοίου πιασμένη σε έναν βράχο, ένα θυσιαστήριο με ελληνική επιγραφή, όπως και το φορτίο του, σκορπισμένο στον βυθό.

Το πλοίο φαίνεται να μετέφερε αμφορείς με κρασί και λάδι κι εκτιμάται να ναυάγησε κατά τη διάρκεια του Β' Καρχηδονιακού Πολέμου, όταν η Ρώμη και η Καρχηδόνα ανταγωνίζονταν για τη ναυτική υπεροχή. Η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια από την οργάνωση Global Underwater Explorer (παγκόσμιοι υποβρύχιοι εξερευνητές), που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για αυτές τις περιπτώσεις για να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη νέα ανακάλυψη.

Υλικό που δημοσιεύθηκε από τους δύτες της Global Underwater Explorer δείχνει τις έρευνές τους γύρω από το ξύλινο σκάφος, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 και φέρει το όνομα Παναρέα ΙΙΙ.

Πηγή: Έθνος
  Διαβάστε περισσότερα http://erroso.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: