Κοντινές εκδρομές για την 28η Οκτωβρίου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

Κοντινές εκδρομές για την 28η Οκτωβρίου


το διαβασαμε εδω:  http://www.newsbeast.gr/

Μια μονοήμερη εκδρομή θα σας αλλάξει τη διάθεση
Μπορεί το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά και ο χειμώνας να μας κλείνει ντροπαλά το μάτι, ωστόσο οι ευκαιρίες για αποδράσεις είναι η μια καλύτερη από την άλλη.

Ακόμα κι αν έχετε μόνο μια μέρα στη διάθεση σας, μια μονοήμερη εκδρομή θα σας αλλάξει τη διάθεση!

Σας παρουσιάζουμε τρεις κοντινές από την Αθήνα αποδράσεις και αφήνουμε σε εσάς την επιλογή!

Δημητσάνα



Για γνήσια βουνίσια ατμόσφαιρα θα «σκαρφαλώσετε» μέχρι τη Δημητσάνα, ένα από τα ομορφότερα χωριά ολόκληρης της χώρας.

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Πέτρινα σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά, εκκλησιές, όμορφες γειτονιές που αποκαλύπτονται σε κάθε γωνιά. Η θέα στη Μεγαλόπολη και τον Ταΰγετο είναι μαγική.

Παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και όμορφα καφέ με τζάκια υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό. Περάστε και από το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης που δημιουργήθηκε στη Δημητράνα για την ανάδειξη των παραδοσιακών υδροκίνητων εγκαταστάσεων που παλιότερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην περιοχή.

Μια όμορφη εκδρομή περίπου μιας ώρας από τη Δημητσάνα, για να γνωρίσετε το δάσος του Μαινάλου, είναι αυτή: Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Δάσος Μαινάλου - Ελάτη - Βυτίνα - Καρκαλού - Δημητσάνα. Όλος ο δρόμος είναι βατός και με άσφαλτο, απαιτείται προσοχή σε περίπτωση που υπάρχει χιόνι ή πάγος. Η συνολική απόσταση είναι 40 χλμ. περίπου.

Αίγινα



Ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά για κοντινές αποδράσεις, η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις απόδρασης, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να στοιχίζουν από 7 επτά ευρώ.

Ιδιαίτερα γραφική, με, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά, η Αίγινα θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της χώρας του νησιού, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια με τα δεκάδες μαγαζάκια και απολαμβάνοντας τη βόλτα σας στην παραλιακή οδό.

Κάντε μια ρομαντική βόλτα με τα αμαξάκια, που θα βρείτε κοντά στο λιμάνι και στη συνέχεια γευτείτε ψαρομεζέδες δίπλα στη θάλασσα.

Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο «νησιωτικός» Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός/ιστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Μην παραλείψετε να αγοράσετε τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης!

Ναύπλιο



Μια ακόμα πρόταση για μονοήμερη εκδρομή είναι και το πανέμορφο Ναύπλιο, μια πόλη που «μυρίζει» ιστορία σε κάθε της γωνιά, από την Παλιά πόλη μέχρι τα 999 σκαλοπάτια για το Παλαμήδι, τη φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη.

Τα ιστορικά μνημεία και κτίρια θα γίνουν οδηγός σας στα πλακόστρωτα στενά που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τα λόγης λόγης καταστήματα και καφενεία που στεγάζονται σε παλιά κτίσματα.

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία Συντάγματος, παράδειγμα ιταλικής αισθητικής, και το φαγητό σας στα πολλά εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία και προσφέρουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα και στο Μπούρτζι στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Ιδανική είναι και η βόλτα στον «Γύρο της Αρβανιτιάς», στον όμορφο περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία. Τη μαγευτική μέρα θα σας θυμίζει ένα από τα πολυάριθμα κομπολόγια που πωλούνται στα τουριστικά καταστήματα της Παλιάς πόλης, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Κομπολογιού.

το διαβασαμε εδω:  http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: