Μοντ & Πανκ: δύο στυλ που δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023

Μοντ & Πανκ: δύο στυλ που δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα


Κατά τη δεκαετία του '60 οι νεαρές γυναίκες που  εργάζονταν είχαν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα για το ντύσιμό τους και ήθελαν να αποκτήσουν το δικό τους στυλ. Η βιομηχανία της μόδας αντιλήφθηκε αμέσως αυτή την ανάγκη και δημιούργησε ένα νέο ύφος. Για αυτές τις γυναίκες ήταν πολύ της μόδας να είσαι teenager. Καμία κοπέλα δεν φορούσε τίποτα άλλο εκτός από μίνι φούστες που αποτελούσαν επανάσταση στο χώρο της νεανικής μόδας. Το 1969 έκαναν την εμφάνισή τους τα μάξι παλτό. Ηταν ένα στυλ που δεν έμεινε πολύ καιρό στη μόδα αλλά δημιούργησε περιθώρια επιλογής ανάμεσα στις maxi και στις μίνι φούστες επιλογή που ισχύει μέχρι και σήμερα.
Κατά τις δεκαετίες του 60 και του 70 οι κανόνες της μόδας δεν καθορίζονταν πια από το Παρίσι και  νέοι σχεδιαστές διαφόρων εθνικοτήτων δημιούργησαν μία μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων στυλ. Τα ρούχα τους ήταν χαρούμενα, η Εθνικ, σαλβάρια, διαφανείς μπλούζες και καυτά σορτς ενώ κατά τη δεκαετία του 70 όλοι μπορούσαν να κάνουν και να φορούν ότι θέλουν.

Χαρακτηριστικά
Έντονο μακιγιάζ
Στενό κόψιμο κάτω από τις μασχάλες
Μίνι  φορέματα του γνωστού Γάλλου σχεδιαστή Υβ Σεν Λωραν 1965 , τα γεωμετρικά σχέδια τους είναι εμπνευσμένα από τη μοντέρνα τέχνη.

Η απίστευτα αδύνατη Τουίγκυ,το διάσημο μοντέλο από την Αγγλία ήταν το πρότυπο όλων των γυναικών έτσι δίαιτα έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

Ένα ρομαντικό στυλ καθιερώθηκε για τους άντρες το 1968
Κοστούμι 1972 σύντομα αποχώρησε από το προσκήνιο της μόδας καθώς φορέθηκε από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας
Μαλλιά με όγκο
Σόλα πλατφόρμα

Οι Πανκ της δεκαετίας του 70
Αυτό το στυλ ντυσίματος ήταν αρκετά δημοφιλές σε ορισμένες παρέες εφήβων. Οι Πανκ ήταν αυτοί που καθιέρωσαν το street fashion δηλαδή τη μόδα του δρόμου. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές  δανείστηκαν κάποιες ιδέες των πανκ και τις ενσωμάτωσαν στις ακριβές δημιουργίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add