Ευρωπαϊκή συνδρομή για τις πυρκαγιές ζητά η Ελλάδα-Μια σύλληψη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Ευρωπαϊκή συνδρομή για τις πυρκαγιές ζητά η Ελλάδα-Μια σύλληψη

Επίσημη ενημέρωση για τις πυρκαγιές που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ανατολική Αττική, στην Ηλεία και στη Ζάκυνθο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό, η χώρα μας μετά από τρεις ημέρες που η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα δάση, υπέβαλε αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίαςπροκειμένου να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL - 415. 

Ωστόσο η Γαλλία αρνήθηκε την παροχή βοήθειας, καθώς όπως εξήγησε δεν μπορεί να διαθέσει εναέρια μέσα, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παράλληλα, η Πυροσβεστική τόνισε πως C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε στις έξι το απόγευμα από την Λάρνακα, μεταφέροντας 60 μέλη των Υπηρεσιών Πυρόσβεσης για να συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Αττική.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετέχουν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής, 20 άνδρες του Τμήματος Δασών και 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.
ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Σύμφωνα, επίσης, με την Πυροσβεστική η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη υπόπτου στην περιοχή της Πάρνηθας. Πάνω του βρέθηκαν πολλά εύφλεκτα υλικά και πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει φωτιές παλαιότερων χρόνων.

Τέλος, η εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια «δύσκολη ημέρα» καθώς η φωτιά στην Ατττική δεν έχει ελεγχθεί, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και ότι συναντά τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης:

«Επεκτείνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε του πολίτες που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή να υπακούν άμεσα στις εντολές των αρχών και να απομακρύνονται άμεσα από τις περιοχές στις οποίες επεκτείνεται η πυρκαγιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: