ΕΟΠΠΕΠ-Παρέμβαση εισαγγελέα για την αφαίρεση εικόνων της Παναγίας ζήτησε ο Δ. Καμμένος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

ΕΟΠΠΕΠ-Παρέμβαση εισαγγελέα για την αφαίρεση εικόνων της Παναγίας ζήτησε ο Δ. Καμμένος

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρης Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η διευθύνουσα σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού υποχρέωσε τους υπάλληλους να βγάλουν τις θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους και τα σταυρουδάκια από τον λαιμό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας και όλους τους συναρμόδιους φορείς. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο κείμενο μιας καταγγελίας, η διευθύνουσα του ΕΟΠΠΕΠ κατηγορείται ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της. Η ίδια, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλα αυτά τα αρνείται και κάνει λόγο για ψευδείς κατηγορίες.

Ο Δημήτρης Καμμένος σε ανακοίνωσή του καταδικάζει "απερίφραστα το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα παραμονές 15 Αύγουστου και σύμφωνα με το οποίο η διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τους σταυρούς από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση".

"Για ποιο λόγο λοιπόν οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν παρέμβει ακόμη και για ποιόν λόγο δεν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία για αυτά τα δυο αδικήματα; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενεργοποιήθηκε ο αντιρατσιστικός νόμος;" τονίζει ο Δημήτρης Καμμένος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου:

"Αναφορικά με τις καταγγελίες εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά της Διευθύνοντος Συμβούλου κα Ελένης Γιαννακοπούλου

Καταδικάζω απερίφραστα το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα παραμονές 15 Αύγουστου και σύμφωνα με το οποίο η διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τους σταυρούς από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με όσα οφείλει να πρεσβεύει το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο άλλωστε υπάγεται ο Οργανισμός.
Η θρησκευτική ελευθερία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη σύμφωνα με το άρθρο 13 του Συντάγματος και δεν πρέπει να υφίσταται μονόπλευρα. Είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από κανέναν εργαζόμενο να προβεί στην αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων τα οποία δίνουν πνοή και δύναμη στη θρησκεία αφού δια μέσω αυτών καθίσταται δυνατή η επαφή των πιστών με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας θρησκείας.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζεται συνταγματικά ως η «επικρατούσα θρησκεία» του ελληνικού κράτους σύμφωνα άλλωστε και με το άρθρο 3 του Συντάγματος ενώ σύμφωνα με το Άρθρο 199 του Ποινικού Κώδικα όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ορθοδοξία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Για ποιο λόγο λοιπόν οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν παρέμβει ακόμη και για ποιόν λόγο δεν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία για αυτά τα δυο αδικήματα; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενεργοποιήθηκε ο αντιρατσιστικός νόμος;

Οι εικόνες επιβάλλεται να τοποθετηθούν εκ νέου στα γραφεία από όπου αφαιρέθηκαν, η εν λόγω κυρία οφείλει να απολογηθεί άμεσα για την απρεπή και ρατσιστική συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της ενώ οι εισαγγελικές αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα σύμφωνα με όσα ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος για την καταπολέμηση μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού μέσω του ποινικού δικαίου.

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και αναμένω ο Υπουργός Παιδείας να λάβει και επίσημα θέση ενώ το συμβάν πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος ώστε να μην επιτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον".

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add