ΣΟΚ σε εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία! Τι συνέβη στο ξενοδοχείο ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

ΣΟΚ σε εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία! Τι συνέβη στο ξενοδοχείο ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν

​Μαθητές από το Ηράκλειο της Κρήτης πήγαν για εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία και κατέληξαν να νοσηλεύονται ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης στο νοσοκομείο αφού προηγουμένως είχαν δεχτεί στα κεφάλια τους μέρος της οροφής από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Η απίστευτη περιπέτεια που έζησαν οι 37 μαθητές της Α’ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου στην πόλη Μέστρε κοντά στη Βενετία προκάλεσε πανικό στους γονείς τους.

Συγκεκριμένα το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 τα ξημερώματα όταν τρεις μαθητές έπεσαν ανυποψίαστοι για ύπνο, ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών που είχαν ξαπλώσει.

Αποτέλεσμα η πτώση να βρει στον ύπνο τους μαθητές που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καταπλακώθηκαν από τσιμέντο, πέτρες και χώματα και τραυματίστηκαν κυρίως στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος τους.

Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν ακινητοποιημένοι.

Στο σημείο έσπευσαν οι συνοδοί του σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουν και ράμματα επειδή είχαν ανοιχτές πληγές αλλά και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν επίσης αναγκαίο τα παιδιά να παραμείνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έφτασε μέχρι και το Ελληνικό προξενείο.


Μάλιστα μόλις ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης της Ιταλίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης τους.

«Τρομοκρατήθηκα, δεν πίστευα αυτό που συνέβαινε στο παιδί μου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» δηλώνει στο neakriti.gr η κ.Αθηνά Σκουβάκη, μητέρα μιας μαθήτριας που βρισκόταν στο μοιραίο δωμάτιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η ίδια από την ώρα που έμαθε για το περιστατικό μέχρι και τη στιγμή που νωρίς το απόγευμα της Μ. Πέμπτης πήγε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει το παιδί της, έζησε δραματικές ώρες.

Τα παιδιά έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εμφανώς ανακουφισμένα τόσο τα ίδια και οι συνοδοί τους αλλά κυρίως οι γονείς τους.

Οι γονείς και των 37 παιδιών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι το θέμα. «Είμαστε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι. Δε νοείται εν έτει 2016 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και μάλιστα σε άκρως τουριστική χώρα όπως είναι η Ιταλία. Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του ξενοδοχείου όπου και διέμεναν τα παιδιά, καθώς δεν φαίνεται να πληρούσε τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και διαμονής με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: