Φονικός σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο Εκουαδόρ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Απριλίου 17, 2016

Φονικός σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο Εκουαδόρ



Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:30 τα ξημερώματα στις ακτές του Eκουαδόρ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε σε βάθος 19,2 χιλιόμετρα (11,9 μίλια).

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ Jorge Glas, ανέφερε πως τουλάχιστον 28 άτομα σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό ενώ στο Γκουαγιακίλ, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, σκοτώθηκε ένα άτομο. Πρόσθεσε, ωστόσο πως σωστικά συνεργεία κατέκλυσαν την περιοχή για απεγκλωβισμό των πολιτών από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "ο σεισμός διάρκεσε τουλάχιστον ένα λεπτό με αποτέλεσμα να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και να δημιουργηθούν ζημιές". Σε ανακοίνωσή του ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως οι πολίτες κλονίστηκαν από τον σεισμό ενώ σε όλη την περιοχή έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξουν σεισμικές δονήσεις και σε πολλές χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού καθώς επίσης και τσουνάμι στα νησιά της Χαβάης και της Ταϊβάν σύμφωνα με το κέντρο του "Pacific Tsunami Warning".
Σημειώνεται, πως τον Αύγουστο του 2010, σεισμός μεγέθους 6,9 έπληξε και πάλι το Εκουαδόρ.







Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add