Δημιουργήστε πίνακες με φύλλα και αλουμινόχαρτο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2017

Δημιουργήστε πίνακες με φύλλα και αλουμινόχαρτο


Ε ντυπωσιακοί “πίνακες” για να διακοσμήσετεοποιονδήποτε χώρο του σπιτιού φτιαγμένοι με από ένα απλό τελάρο ζωγραφικής ή ένα κομμάτι ξύλο,φύλλα και αλουμινόχαρτο.Μια κατασκευή χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία της, με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες ακόμη και οι πιο αρχάριοι σε τέτοιου είδους …εγχειρήματα θα τα καταφέρετε τέλεια, εξάλλου είναι τόσο …ευτελή τα υλικά που ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά η επόμενη προσπάθεια θα σαςκοστίσει μόνον …μερικά ακόμη φύλλα και λίγο παραπάνω αλουμινόχαρτο.

Θα χρειαστείτε:
* τελάρο ζωγραφικής
(Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπυ-ζωγραφικής αλλά και πολυκαταστήματα που διαθέτουν και παρόμοια είδη. Δεν χρειάζεται κάτι ποιοτικό αφού δεν πρόκειται να ζωγραφίσετε πάνω στην επιφάνειά του, επιλέξτε το πιο οικονομικό. Οι τιμές αυτής της ποιότητας σε ένα μέτριο μέγεθος δεν ξεπερνούν τα 5-6 ευρώ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό κομμάτι ξύλο, απλά πάνω στο τελάρο η τελική υφή/όψη της κατασκευής είναι ομορφότερη).

* φύλλα δέντρων – φυτών με όσο πιο ιδιαίτερους σχηματισμούς
* αλουμινόχαρτο
* ατλακόλ
* μαύρη μπογιά σε σπρέϋ ή μαύρο ακρυλικό χρώμα για κατασκευές
* μια κοινή λαστιχένια και μαλακή γόμα
* μαλακό πανί


Αρχικά, απλώστε κόλλα με πινέλο πάνω στοτελάρο και κολλήστε τα φύλλα με την ανάποδη όψη τους προς τα πάνω σε όποια σημεία θέλετε.
Αν τα φύλλα είναι ιδιαίτερα χοντρά πιθανόν δεν θα κολλήσουν εύκολα και θα χρειαστεί να περάσετε και πάνω από αυτά μια στρώση κόλλας.
Μπορείτε να μεταχειριστείτε όποιον τρόπο ή και κάθε είδους κόλλα που θα σας βοηθήσει,ανάλογα με το είδος και το πάχος των φύλλων, να τα στερεοποιήσετε πάνω στο τελάρο αρκεί να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι τα φύλλα να κολλήσουν εντελώς ανοιγμένακαι τεντωμένα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους.

Αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα τυλίγετε την μπροστινήόψη του τελάρου με αλουμινόχαρτο, με την γυαλιστερή όψη προς τα κάτω, φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο τεντωμένο και ίσιο και καλά στερεωμένο στην πίσω όψη του τελάρου.

Επιλέγοντας το μέγεθος του τελάρου που θα χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη σας ότι το φάρδος ενός κοινού ρολό αλουμινόχαρτου είναι 28-30 εκατοστά, αν λοιπόν θέλετε να δουλέψετε καλύπτοντας τον πίνακα με ένα μόνο κομμάτι κάτι που διευκολύνει πολύ την διαδικασία αλλά και την τελική όψη της κατασκευής δεν θα πρέπει και η μία τουλάχιστον πλευρά του τελάρου να ξεπερνά αυτήν την διάσταση σε μήκος.Με την βοήθεια της γόμας ή και με το χέρι σας “ισιώστε” όσο γίνεται το αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια του τελάρου έτσι ώστε να “ξεχωρίζουν” όλες οι λεπτομέρειες από το σχήμα και τα νεύρα των φύλλων.

Ψεκάστε με πολύ μικρή ποσότητα μαύρης μπογιά σε σπρέυ ή περάστε με πινέλο ακρυλικό μαύρο χρώμα καιαμέσως, πριν στεγνώσει, “σβήστε” με το πανί τηνμεγαλύτερη ποσότητα της μπογιάς έτσι ώστε ανά σημεία ναδιακρίνεται το ασημί του αλουμινόχαρτου ενώ αλλού το χρώμα της κατασκευής να είναι λιγότερο ή περισσότεροσκούρο.

Με ένα πινελάκι, σφουγγαράκι ή και πανί μπορείτε και να τονίσετεεπιλεκτικά κάποια σημεία από το σχέδιο των φύλλων ή του γενικού φόντου, ενώ φυσικά αν δεν σας αρέσει αυτή η μεταλλιζέ όψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδουςαπόχρωση μπογιάς θέλετε, να συνδυάσετε παραπάνω από ένα χρώμα κλπ.


Το τελικό “ανάγλυφο” αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν χρησιμοποιήσετε μπρονζέ μεταλλική μπογιά μοιάζει με χαλκογραφία, αν προσθέσετε παραπάνω από ένα χρώμα μοιάζει σαν ανάγλυφος πίνακας ζωγραφικής κλπ.Το μοναδικό σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι το στάδιο”ισιώματος” του αλουμινόχαρτου. Θα πρέπει να το κάνετε με μικρές, σταθερές και συνεχόμενες κινήσεις, αλλά ακόμη και αν σε κάποια σημεία σκιστεί μπορείτε στην συνέχεια να “διορθώσετε” τις ατέλειες με λίγη παραπάνω μπογιά στο συγκεκριμένοσημείο.

Tip:Η ποιότητα του αλουμινόχαρτου είναι το καθοριστικότερο σημείο για την επιτυχία της κατασκευής. Είναι γεγονός πως οι διαφορές στις τιμές από μάρκα σε μάρκα είναι πολύ σημαντικέςαλλά ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση επιλέξτε το ακριβότερο που είναι ταυτόχρονα το πιο χοντρόκαι με την πιο λεία υφή και δεν θα σκίζεται κάθε τόσο όσο προσπαθείτε να το ισιώσετε ή να “σβήσετε” την μπογιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add