Εκπληκτικές χριστουγεννιάτικες μπάλες από χαρτόνι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Εκπληκτικές χριστουγεννιάτικες μπάλες από χαρτόνι


Μοναδικές DIY Χριστουγεννιάτικες μπάλες από χαρτόνι. Μια δύσκολη DIY κατασκευή που εντυπωσιάζει!


Ψάχνοντας για όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιδέες για το πως θα στολίσετε το δέντρο, έπεσα πάνω σε μια που πραγματικά με μάγεψε, γι’ αυτό και θα την μοιραστώ μαζί σας.

Για να σας προετοιμάσω είναι κομματάκι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι αν κάνεις την πρώτη μπάλα, τότε οι υπόλοιπες είναι παιχνιδάκι!


Πάμε να τη δούμε μαζί λοιπόν…
Τι θα χρειαστούμε :
Εκτυπωτή
Χρωματιστό χαρτόνι, ανάλογα με το τι χρώμα θέλουμε να κάνουμε τις μπάλες
μας
Κόλλα για χαρτί
Κορδέλα
Διαδικασία :

Η μπάλα ανοιγμένη θα έχει το σχέδιο :

Όπως βλέπετε η μπάλα μας αποτελείται από 12 λωρίδες κολλημένες στο κέντρο πάνω σε 2 κυκλικά μικρά κομμάτια χαρτονιού.

Εκτυπώστε εις τετραπλούν (2 φορές για κάθε χρώμα) την παραπάνω φωτογραφία Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για υψηλή ανάλυση και σώστε τη. Χρησιμοποιήστε χρωματιστό χαρτόνι για την εκτύπωση.
Κόψτε τις 12 λωρίδες (6 σε κάθε εκτυπωμένο χαρτί) καθώς και τα στρογγυλά μικρά κομμάτια χαρτονιού
Τοποθετήστε πρώτα ένα στρογγυλό κομμάτι και πάνω του κολλήστε ένα ένα τις 12 λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί το σχέδιο της πρώτης φωτογραφίας παρακάτω.
Κάντε το ίδιο και για το σχήμα του δεύτερου χρώματος.
Τοποθετήστε τους δύο «ήλιους» που φτιάξατε, τον ένα πάνω στον άλλο, ώστε τα κυκλάκια στη μέση να είναι ευθυγραμμισμένα, αλλά οι ακτίνες να κοιτούν προς την αντίθετη πλευρά μεταξύ τους (δείτε τη φωτο)
Ξεκινάμε το πλέξιμο! Περνάμε τις ακτίνες, τη μία μέσα από την άλλη (του άλλου χρώματος) σαν να πλέκαμε. Μην βιαστείτε, πλέξτε τις λωρίδες ώστε να είναι σφιχτή η κατασκευή. Θα σας ανταμείψει το αποτέλεσμα.
Όταν τελειώσει το πλέξιμο, θα περισσέψουν μόνο οι μύτες κάθε λωρίδας. Λυγίστε τις προς το κέντρο/κορυφή της μπάλας.
Για να κρεμάσετε τις μπάλες κάντε μια θηλιά με μια κόκκινη κορδέλα. Τοποθετήστε τον κόμπο της κορδέλας μέσα στην τρύπα της κορυφής της μπάλας για να σφηνώσει μέσα.Στο σημείο αυτό βλέπετε τις λυγισμένες κορυφές της μπάλας, όπου θα σφηνώσουμε τον κόμπο της θηλιάς για να κρεμάσουμε τη μπάλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!Και εδώ ένα σχεδιάγραμμα εσωτερικά της μπάλας, για το πως θα λυγίσετε τις κορυφές.Υπάρχει και μια δεύτερη τεχνική για ποιο περίπλοκο σχέδιο μπάλας, το οποίο παραείναι δύσκολο! Απλά μοιραζόμαστε την τελική δημιουργία μαζί σας :


Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν αυτή την μοναδική κατασκευή !

μέσω toftiaxa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add