Σλοβάκος πρωθυπουργός: "Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για την ΕΕ"! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2016

Σλοβάκος πρωθυπουργός: "Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για την ΕΕ"!


 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Επιστρέφει με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico ο οποίος με μέγιστο θράσος ζητάει "την θυσία της Ελλάδα για την ΕΕ στο προσφυγικό πρόβλημα" δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά το πως εννοούν οι "εταίροι" την "αλληλεγγύη".

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny

Δεν παρέλειψε μάλιστα να απευθυνθεί προσωπικά στον Α.Τσίπρα κατακρίνοντάς τον για ότι συμβαίνει στην χώρα με τους πρόσφυγες-λάθρο: 

«Τσίπρα, εάν δεν κάνεις ότι οφείλεις να κάνει θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα».
Επισημαίνει μλιστα το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Ο Robert Fico ανεβάζει τους τόνους καθώς το Σάββατο στις εκλογές θα παλέψει για να διατηρήσει την πλειοψηφία και την πρωθυπουργία.

Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα των 4 χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, τηρούν ανθελληνική στάση. 

Ο Robert Fico προ δεκαημέρου μάλιστα είχε θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν. 
«Αν δεν λειτουργήσει η συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-Σκόπια και Ελλάδα-Βουλγαρία», είχε πει χαρακτηριστικά.

Χθες ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως: "Η Αθήνα δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η Ελλάδα δημιουργεί τεράστια προβλήματα γι' αυτό και ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς (Σένγκεν)" προκαλώντας την αντίδραση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι «η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: