O Αμερικανός πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας». - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

O Αμερικανός πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας».


Μήνυμα Ομπάμα για την 25η Μαρτίου: Εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση και την υποστήριξη που επιδεικνύουν στους πρόσφυγες, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τη διακήρυξή του για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας».
«Μια επανάσταση γεννήθηκε για να φέρει τη Δημοκρατία πίσω στη γενέτειρά της»

«Ανταποκρινόμενη σε μια συνεχή προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ως Αμερικανοί, στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα χρησιμεύει ως σημαντική γέφυρα, η οποία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή. Στον πυρήνα μας, μοιραζόμαστε τους βαθιούς δεσμούς του πολιτισμού και της οικογένειας και τον σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των δημοκρατικών κρατών. Σε καλές και κακές περιόδους, μοιραζόμαστε κοινή δέσμευση για την ασφάλεια και την ελευθερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εμπνευσμένοι από το παράδειγμα της Αρχαίας Ελλάδας, «οι ιδρυτές της Αμερικής χάραξαν πάνω στις ελληνικές αρχές, για να καθοδηγούν τη δημοκρατία μας στη γέννησή της. Σχεδόν μισό αιώνα αφότου η αστερόεσσα κυμάτισε πάνω από τη χώρα μας, μια σημαία υψώθηκε σε μια βουνοκορφή στην Ελλάδα, και μια επανάσταση γεννήθηκε για να φέρει τη Δημοκρατία πίσω στη γενέτειρά της, και να θέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της στενής σχέσης που απολαμβάνουν τα δύο έθνη μας», προσθέτει ο Μπαράκ Ομπάμα

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος και στην ελληνική ομογένεια, σημειώνοντας στη διακήρυξή του ότι στην 195η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, γιορτάζεται η φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τιμούνται οι συνεισφορές των Ελληνοαμερικανών στον εθνικό χαρακτήρα της Αμερικής.

Αναφέρεται με πολύ θερμά λόγια στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, λέγοντας: «Οι κοινές ιστορίες μας αντανακλούν στις κοινές αξίες μας. Καθ’ όλο το χιλιοτραγουδισμένο παρελθόν μας, οι λαοί μας έχουν επικυρώσει τα θεμελιώδη ιδανικά που πρεσβεύουμε, εργαζόμενοι από κοινού για να διασφαλίσουμε τα θεμέλια της Δημοκρατίας, πάνω στα οποία έχουν οικοδομηθεί τα δύο έθνη μας. Οι Έλληνες και οι Αμερικανοί έχουν για πολύ καιρό σταθεί πλάι-πλάι για την υπεράσπιση της ελευθερίας, και σήμερα, η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα μεταφέρει την κληρονομιά των παλαιών Ελλήνων που φώτισαν τον κόσμο μας, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει την κοινωνία μας με μοναδικούς τρόπους».

«Παρακινώντας γενιές, η ελπίδα που υποκίνησε και τις δύο επαναστάσεις μας εξακολουθεί να καίει στις καρδιές των Ελληνοαμερικανών και σε όλους εκείνους οι οποίοι σε όλη τη χώρα μας αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, κλείνοντας, τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραμένουν σταθεροί στην αντοχή και την επιμονή τους, αν και αντιμετωπίζουν εξαιρετικές προκλήσεις: «Την ημέρα αυτή ας προβληματιστούμε σχετικά με τους σχεδόν δύο αιώνες ισχυρών δεσμών μεταξύ των εθνών μας, και ας δεσμευτούμε ξανά να εργαστούμε από κοινού για να ενισχύσουμε τις αντίστοιχες δημοκρατίες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/Dennis Brack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add