Κοινωφελής Εργασία 2016: Μεταφέρεται το πρόγραμμα 26.000 προσλήψεων, λόγω...προσφυγικού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2016

Κοινωφελής Εργασία 2016: Μεταφέρεται το πρόγραμμα 26.000 προσλήψεων, λόγω...προσφυγικού

 Μεταφέρεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2016 για 26.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 29-64, λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε, ελέω έξαρσης του προσφυγικού προβλήματος, στο πρόγραμμαστα hot spots.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης σε 43 διαφορετικές ειδικότητες σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως εμπόριο, νέες τεχνολογίες, logistics, τουρισμός κ.ά.
Πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων
Ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής προγραμμάτων σπουδών των ειδικοτήτων
Εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
Συνολικό επίδομα 5.500 €
Αιτήσεις

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων εφόσον προκηρυχθεί το πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.

Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της έναρξης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και εγγυημένης απασχόλησης για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών πρακτικών.


Ορισμένοι Πάροχοι αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος οι οποίες συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει επιστήσει την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής:

Το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Οι άνεργοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι απευθυνόμενοι στους Παρόχους Κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν ουσιαστικά τα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών.
Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι προσελκυστικές προσφορές των Παρόχων προς τους ανέργους με τη μορφή δώρων, χορηγιών κ.α., δε διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ένταξη τους στο πρόγραμμα.


Πληροφορίες από dikaiologitika.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: