Χάος στη Βουλή. Σαμαράς σε Τσίπρα: Να μαζέψετε την Κωνσταντοπούλου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

Χάος στη Βουλή. Σαμαράς σε Τσίπρα: Να μαζέψετε την Κωνσταντοπούλου

Την ώρα της ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή ανέβηκε στο βήμα η πρόεδρος τη βουλής προκαλώντας τεράστια αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που τελικά αποχώρησαν. Διαβάστε για ποιο λόγο αντέδρασαν και χτύπησαν τα χέρια τους (vid)

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του για το δημοψήφισμα, όταν ξαφνικά προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα της βουλής. Όπως αποδείχτηκε, την ώρα που μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς, ανέβηκε στη έδρα του προέδρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που εξόργισε του βουλευτές της αντιπολίτευσης. Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας χτυπούσε τα έδρανα της βουλής και προκαλούσε χάος μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας, ενώ για λίγα λεπτά δεν ήταν αντιληπτός ο λόγος της έντονης αντίδρασης των βουλευτών.

Όπως φαίνεται, το άρθρο 66 της βουλής δεν επιτρέπει την επιστροφή στο προεδρείου της προέδρου, εφόσον έχει αγορεύσει από το βήμα της. Αυτό επεσήμανε και ο κύριος Σαμαράς που της ανέφερε: "Ανεβήκατε πάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Θα έπρεπε να γνωρίζετε αν και νέα συνάδελφος, είστε ΠτΒ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η ΠτΒ να παραβιάζει τον κανονισμό του σώματος".

Η ένταση συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά το γεγονός πως η κα. Κωνσταντοπούλου ζητούσε από τους βουλευτές να καθίσουν στις θέσεις τους και να ηρεμήσουν. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε και πάλι το λόγο επιτιθέμενος στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. "Κυρία Κωνσταντοπούλου, να το πάρετε χαμπάρι, το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάτορας. Εσείς κε. Τσίπρα να τη μαζέψετε. Δεν είναι πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος του κόμματός σας είναι".

Μετά από αυτή την ένταση ο κ. Σαμαράς κατέβηκε από το βήμα και οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα κάτω από φωνές και αποδοκιμασίας. Ο κ. Τσίπρας παρενέβη και ζήτησε από όλους ψυχραιμία, αναγνωρίζοντας το ατόπημα της κα. Κωνσταντοπούλου. Ζήτησε από την πρόεδρο να ζητήσει διάλειμμα 10' λεπτών και έτσι να επιστρέψει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και να συνεχίσει την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα μετά το διάλειμμα όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας θα μπορεί και η πρόεδρος της Βουλής να παρίσταται.

Δείτε παρακάτω και τον κανονισμό της Βουλής, o οποίος προβλέπει ρητά πως απαγορεύεται στην πρόεδρο της Βουλής να επιστρέφει στην έδρα, αφού έχει τοποθετηθεί από τη βήμα για τη συζήτηση:




(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add