Τέλος στο εισητηριο των 25ευρω για τα νοσοκομεία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2014

Τέλος στο εισητηριο των 25ευρω για τα νοσοκομεία





Την κατάργηση του εισιτηρίου ύψους 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, πριν καλά-καλά εφαρμοστεί, αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως ισοδύναμο μέτρο αποφασίστηκε η αύξηση κατά 5 λεπτά ανα συσκευασία στα τσιγάρα (πακέτο και καπνό). Αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, το μέτρο θα αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που υπολογιζόταν με το 25ευρο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η απόσυρση έγινε και με το σωστό τρόπο, γιατί αυτά τα 5 λεπτά στα τσιγάρα είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία, δηλαδή, είπε, δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής.

Υπενθυμίζεται ότι έντονη ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα για το θέμα του εισιτηρίου στα νοσοκομεία. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη έκαναν λόγο για «πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης των αδικιών.

«Την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου» χαιρέτισε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν θα υπάρξουν άλλοι τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τόσο μη επεξεργασμένες, που να αποκλείουν τους μη έχοντες να βρουν την υγειά τους».

http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=162659

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add