Πώς να απαλλαγείς από τα σπυράκια μετά το ξύρισμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2013

Πώς να απαλλαγείς από τα σπυράκια μετά το ξύρισμα

Όχι πες μου… πόσες φορές έχεις ξυριστεί και σε λίγες ώρες γέμισες κοκκινίλες και σπυράκια; Εγώ στο φωνάζω: καθαρισμό και ενυδάτωση θέλει η επιδερμίδα, αλλά μου το παίζεις «βαρβατίλα» και δεν ακούς. Μάθε λοιπόν tips για ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς!
Τι να κάνεις για να αποφύγεις ερεθισμούς και σπυράκια;
- Μην ξυρίζεσαι αμέσως μόλις ξυπνήσεις! Το πρωί το πρόσωπό μας είναι ελαφρά πρησμένο και οι τρίχες χώνονται στο δέρμα.
- Μαλάκωσε το δέρμα σου με χλιαρό νερό και σαπούνι πριν βάλεις μπροστά το ξυράφι. Στη συνέχεια μούσκεψε μια πετσέτα και άφησέ την στο πρόσωπό σου για 30 δευτερόλεπτα.
- Προτίμησε να ξυριστείς μετά το μπάνιο ή το ντους, οπότε και ο ατμός έχουν μαλακώσει την επιδερμίδα. Πριν ξυριστείς ρίξε στο πρόσωπό σου κρύο νερό.
- Δούλεψε τον αφρό ή το τζελ που χρησιμοποιείς με κυκλικές κινήσεις, ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες. Πρώτα ξύρισε τα μάγουλα, μετά το λαιμό και στο τέλος το πηγούνι.
- Ξύριζε προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες και ΠΟΤΕ κόντρα! Για «βαθύ» ξύρισμα, βάλε ξανά αφρό και ξυρίσου δεύτερη φορά.
- Μετά το ξύρισμα, η ενυδατική λοσιόν δεν είναι ντροπή. Αν δεν θες να βάλεις κάποιο προϊόν (λύσσαξες με την «βαρβατίλα» πια), φτιάξε ένα μόνος σου: ανακάτεψε 120 ml τζελ aloe vera με 10 σταγόνες σάνδαλο και από 5 σταγόνες άρκευθο, κέδρο και κυπαρίσσι (τα υλικά θα τα βρεις σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων).
- Αν εμφανιστούν σπυράκια και ερεθισμοί, λιώσε δύο ασπιρίνες σε κρύο νερό και με ένα βαμβάκι ταμπονάρισε την ερεθισμένη περιοχή.
Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add