Μάχη με τις ραγάδες. Δείτε όλες τις θεραπείες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2013

Μάχη με τις ραγάδες. Δείτε όλες τις θεραπείες

Θεραπείες που κάνουν τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς Είναι πιθανόν να αφήσουν τα σημάδια τους στους γοφούς, το στήθος, τα γόνατα και την κοιλιακή χώρα, για να σας θυμίζουν για πάντα τις ημέρες της εγκυμοσύνης σας.
Πριν πέσετε, όμως, σε… κατάθλιψη να θυμάστε αυτό που λέει και η εικόνα: «Για κάθε γυναίκα που είναι δυσαρεστημένη με τα μεταγεννητικά σημάδια της, υπάρχει άλλη μία που θα ευχόταν να τα έχει». Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για γίνουν οι ραγάδες πρώτου σταδίου (όταν ακόμα είναι κόκκινες ή μωβ) λιγότερο εμφανείς. Ακολουθούν λύσεις που φαίνεται να έχουν θετικά αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές μπορείτε να τις εφαρμόσετε ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες συστήνεται να τις αφήσετε για μετά.
Ενυδάτωση. Το πρώτο βήμα είναι η συχνή ενυδάτωση 3 με 4 φορές την ημέρα με ένα προϊόν που περιέχει ως βάση βούτυρο κακάο ή βούτυρο καριτέ (shea butter).
Σιτέλαιο (όχι κατά την εγκυμοσύνη). Παρόλο που δεν έχει επιστημονικά διαπιστωθεί αν βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων, φαίνεται ότι η χρήση του έχει θετικά αποτελέσματα. Το σιτέλαιο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βοηθάει στην επούλωση ουλών και στην αναδόμηση της επιδερμίδας.
Γλυκολικό οξύ(όχι κατά την εγκυμοσύνη). Μια θεραπεία με γλυκολικό οξύ έχει θετικά αποτελέσματα καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης. 
Βιταμίνη C. Η πρόσληψη βιταμίνης C λειτουργεί βοηθητικά, καθώς η εν λόγω βιταμίνη συμβάλλει στη δημιουργία του κολλαγόνου και στην σφριγηλότητα του δέρματος. Φροντίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ή επιλέξτε συμπληρώματα βιταμίνης C (εάν είστε έγκυος ρωτήστε τον γιατρό σας).
Laser (όχι κατά την εγκυμοσύνη). Μια θεραπεία με laser μπορεί να κάνει τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Βοηθάει στη σύνθεση νέου κολλαγόνου, το οποίο έχει καταστραφεί με την εμφάνιση των ραγάδων. Για τη θεραπεία συνήθως απαιτούνται 3 με 5 επισκέψεις.
Μπορείτε να τις αποφύγετε; Κι αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να τις μειώσετε και πως;
Καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει ραγάδες, ειδικά μάλιστα όταν έρχεται το καλοκαίρι, που τα μαγιό δεν κρατούν τίποτα κρυφό. Αυτές οι μικρές ροζ, κόκκινες και, καμιά φορά, μωβ γραμμούλες, ελαφρώς δαντελωτές ή κνησμώδεις, οφείλονται σε μικροσκοπικές ρήξεις στις στηρικτικές στιβάδες ιστού κάτω από το δέρμα όταν αυτό τεντώνεται. Για τον λόγο αυτό είναι πιθανό να εμφανιστούν ήδη από την προεφηβεία, λόγω απότομης αλλαγής στο ύψος και το βάρος.
Μια εγκυμονούσα, ωστόσο, έχει έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί μήπως κάνει ραγάδες. Βλέπετε, εκτός από το στήθος, τους γοφούς και την περιοχή πίσω από τα γόνατα, πρέπει να προσέξει και την κοιλιά της. Εάν, βέβαια, λόγω κληρονομικότητας, σωστής διατροφής και άσκησης έχει αποκτήσει πριν την εγκυμοσύνη καλό και ελαστικό δέρμα, μπορεί να περάσει πολλές εγκυμοσύνες χωρίς να δει το παραμικρό σημάδι.
Εάν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο πιθανό είναι να αποκτήσετε ραγάδες, ένας εύκολος τρόπος να μαντέψετε είναι κοιτώντας την μητέρα σας. Εάν φέρει στο δέρμα της αλλοιώσεις από την προεφηβεία ή την εγκυμοσύνη, σημαίνει πως τα γονίδια σας χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση με τους παρακάτω τρόπους:
Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κατά του πρώτους μήνες και κατόπιν να βάζετε κιλά προοδευτικά και μέτρια. Γενικά να θυμάστε πως όσο πιο γρήγορα τεντώνει το δέρμα τόσο πιθανότερο είναι να αφήσει κατά την υποχώρησή του κάποιο σημάδι.
Διατηρήστε την ελαστικότητα του δέρματός σας με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C.
Χρησιμοποιήστε βούτυρο κακάο ή αμυγδαλέλαιο για να ενυδατώνετε την κοιλιά, τους γοφούς, το στήθος και όποιο άλλο μέρος σας ανησυχεί. Μπορεί οι έρευνες να μην έχουν διαπιστώσει 100% την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στις ραγάδες, αλλά τουλάχιστον θα καταπολεμήσετε την ξηρότητα και τον κνησμό.
Plus bonus: Αφήστε τον σύντροφό σας να εφαρμόσει την κρέμα ή το λάδι στα μέρη που χρειάζεται, πιθανότατα θα το ευχαριστηθεί, ενώ το μωρό θα έχει την ευκαιρία να νιώσει ένα ευχάριστο μασάζ από τον πατέρα του!
Τέλος, σε περίπτωση που δεν προλάβατε την δημιουργία τους, χρυσώνοντας το «χάπι», σας λέμε πως τουλάχιστον μετά από λίγο καιρό αυτές θα ξεθωριάσουν αποκτώντας ένα λευκό γυαλιστερό χρώμα. Βέβαια, εάν θέλετε να τις ξεφορτωθείτε μην περιμένετε να συμβεί αυτό. Σπεύσατε στον δερματολόγο σας, ώστε μαζί να τις κάνετε λιγότερο εμφανείς με laser ή Retin-A.
Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: