Οι Ρώσοι «διψούν» για τον ελληνικό πολιτισμό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2013

Οι Ρώσοι «διψούν» για τον ελληνικό πολιτισμό




Υπερδιπλασιάστηκαν φέτος οι μαθητές ελληνικής γλώσσας στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Κέντρου, Θεοδώρα Γιαννίτση τα τελευταία χρόνια, οι μαθητές ελληνικών ήταν σταθερά 500 με 550, αλλά για την σχολική χρονιά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014, έφτασαν τους 1.300.

Η πλειοψηφία όσων μαθαίνουν τη γλώσσα είναι νέοι, ωστόσο δεν λείπουν και οι συνταξιούχοι με δίψα για μάθηση και αγάπη για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού τα προηγούμενα χρόνια, το 20 με 30% όσων επιλέγουν να μάθουν τη γλώσσα μας είναι ομογενείς και οι υπόλοιποι είναι Ρώσοι που αγαπάνε την Ελλάδα, την επισκέπτονται και ορισμένοι από αυτούς αγοράζουν σπίτια.

Λειτουργούν 24 τμήματα και μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα. Η φοίτηση είναι τετραετής και οι απόφοιτοι μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο Ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη.Οι μαθητές καταβάλλουν εθελοντικά δίδακτρα και το ποσό χρησιμοποιείται για να πληρωθούν οι δάσκαλοι και να συντηρηθεί το Κέντρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους απόφοιτους, επιλέγουν να επαναλάβουν το τέταρτο έτος, γιατί αγαπάνε τη γλώσσα και θέλουν να διατηρήσουν την επαφή.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας είναι κοινωνικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Υλοποιεί προγράμματα διδασκαλίας ελληνικών χορών, χορωδία, θεατρικό εργαστήρι, διαλέξεις ιστορίας, λογοτεχνίας, αρχιτεκτονικής και εκδίδει μελέτες με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add