Μερος Ε' Συνεντευξη με τον μουσικοσυνθετη των Νεων Πρωταγωνιστων- Road Runner & την υπευθυνη σκηνης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2013

Μερος Ε' Συνεντευξη με τον μουσικοσυνθετη των Νεων Πρωταγωνιστων- Road Runner & την υπευθυνη σκηνης

________________________________________________
Συνεντευξη με τον Αθανασιο Μαργαριτιδη - Road Runner    
________________________________________________
- Η καταγωγη σας ειναι απο το Κιλκις, σωστα; Ποιες οι σπουδες σας; Με τι μουσικη πως αρχισε η ενασχοληση σας;
Πολύ σωστά όπως προανέφερες η πόλη απο την οποία κατάγομαι είναι το Κιλκίς. Όσον αφορά τις σπουδές μου, έχω πιστοποιηθεί απο το δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κουφαλίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης στην ειδικότητα Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής και μετέπειτα ακολούθησε η είσοδος μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Σχολή Γεωπονίας και στον τομέα Εγγείων Βελτιώσεων. Με την αποφοίτηση μου απο την σχολή  ακολούθησε στον ίδιο τομέα μεταπτυχιακό στην ειδίκευση γεωργικής μηχανικής και υδατικών πόρων. Η μουσική αποτελούσε το συμπλήρωμα του  ελεύθερου μου χρόνου απο την ηλικία των 24 ετών και μετά στον χώρο της παραγωγής.

-Ποιες οι προτιμησεις σας στη μουσικη; 
Χορευτική και μή απο διάφορα μουσικά στυλ. Από την ελληνική σκηνή πάρα μα πάρα πολύ λίγα ακούσματα επιλεκτικά.

- Η οικονομικη κριση σας επηρεασε; Προσωπικα και επαγγελματικα. 
Η οικονομική κρίση επηρρέασε όλους εκτός απο τους πλούσιους που έγιναν πλουσιότεροι. Προσωπικά η κρίση σε κλείνει περισσότερο στο "εγώ" σου ενώ επαγγελμάτικά αν θεωρητικά πιο παλιά σε καλύτερες εποχές ο επαγγελματικός ανταγωνισμός ήταν μία φορά ο θάνατος σου, η ζωή μου, τώρα είναι πολύ περισσότερες.

-Σκεφτηκατε να φυγετε στο εξωτερικο, ωστε να εχετε περισσότερες πορτες ανοιχτες; 
Σίγουρα! Σκέφτομαι κάποια πράγματα που πρέπει να δρομολογήσω μέχρι να πάρω την απόφαση.Η έρευνα στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει αν και δεν είναι καθόλου ευχάριστο ν' αφήνεις τη χώρα σου με ότι αγαπάς πίσω και να ξενιτεύεσαι.

-Τωρα εχετε τη συνεργασια με θεατρικη ομαδα. Πως σας εγινε η προταση και πως αντιδρασατε; 
Με τον Βασίλη υπηρετούσαμε μαζί πριν 2 χρόνια περίπου και συνεχίσαμε μέχρι και σήμερα να κάνουμε παρέα γνωρίζοντας τις καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις. Μια μέρα ο Βασίλης μου έκανε την πρόταση αυτή και χωρίς δεύτερη σκέψη συμφώνησα μαζί του.

-Ειδατε το εργο της πρωτης παραστασης; Αν ναι, τι εντυπωσεις προσκομίσατε; Τι συναισθηματα σας προξένησαν; 
Και βέβαια παρακολούθησα την παράσταση! Γέλασα και πέρασα όμορφα. Παρατήρησα πως την ίδια θετική ενέργεια εισέπραξε και το υπόλοιπο κοινό. Χάρηκα που γέμισε όλο το θέατρο αγάπη για τον συνάνθρωπο καθώς η παράσταση είχε φιλανθρώπικό χαρακτήρα, οπως εξίσου θα έχει και η δεύτερη.

-Ενα μηνυμα που θελετε να περασετε στους νεους, στην ομαδα ή σε οποιο προσωπο θελετε.
Όλοι μας θα πρέπει Να ζούμε την κάθε στιγμή ως μοναδική, να κλείσουμε την τηλεόραση (καθώς ειδικά η νέα γενιά είναι προϊόν τεχνολογικής άνθισης και γνωρίζει απο που μπορεί να αντλήσει σωστή πληροφόρηση). Να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο ορθολογικά και όταν βγαίνουμε έξω για να  περάσουμε όμορφα και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ...ν' αφήνουμε το (προσωποβιβλίο) σπίτι (<προσωπικά ψάχνω το κινητό μου εδώ και μήνες>λολ).

________________________________________________
Συνεντευξη  με την Βυσσινη Ειρηνη     
________________________________________________
-Εχετε ασχοληθει με το θεατρο;
Με το θέατρο ασχοληθηκα για πρωτη φορα στην πρωτη παρασταση των Νεων Πρωταγωνιστων που εγινε το Μαιο του 2013 οπου ειχε μεγαλη επιτυχια, δεν ειμαι ηθοποιος όμως ανηκω σε αυτην την ομαδα και χαιρομαι για αυτό.

- Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο;
Το εργο είναι καταληλο για ολη την οικογενεια. Εχει μηνυματα για γονεις αλλα και για παιδια. Εχει πολλες ατακες εξυπνες που ο κοσμος μπορει να γελασει . απεικονιζει στην ουσια την ζωη μας.

-Εκτος θεατρου τωρα. Στην προσωπικη σας-επαγγελματικη ζωη με τι ασχολειστε;
Στην προσωπικη μου ζωη εχω τελειωσει επιτελους το ΙΕΚ ΣΥΑ οπου και φοιτουσα 2 χρονια. Σε αυτην την φαση που βρησκομαι κανω πρακτικη και αυτό θα διαρκεσει ακομα 4 μηνες περιπου.

-Στο μελλον θα δεχοσασταν να συμμετασχετε παλι σε θεατρικη ομαδα; -Στους Νεους Πρωταγωνιστες;
Στο μελλον ποτε δεν ξερει κανεις τι γινετε. Όμως στους Νέους Πρωταγωνιστές θα ηταν πιο ευκολο να αποφασισω γιατι ειμαι ηδη σε αυτην την ομαδα. Πιστευω λοιπον πως ναι , αν ειχα την ευκερεια αυτή θα ελεγα αμεσως ναι. Νιωθω ασφαλεια μεσα στην ομαδα , που αυτό νομιζω είναι σημαντικο για ολους να το νιωθουν γιατι ετσι νιωθουμε ολοι ζεστασια μεταξυ μας και υπαρχει καλυτερη συνεργασια.

-Ποια τα ονειρα σας οταν ήσασταν σε μικροτερη ηλικια;
Τα ονειρα μου όταν ημουν μικρη ηταν πολλα, όμως μερικες φορες καποια ονειρα είναι δυσκολο να τα πραγματοποιησεις. Καποιο από τα ονειρα μου ηταν να γινω βιολογος όμως δεν τα καταφερα. Ένα ονειρο που ακομα εχω όμως είναι να μεινω για παντα στην πολη που λατρευω παρα πολύ , και φυσικα αυτή η πολη είναι η θεσσαλονικη , ελπιζοντας κάθε μερα ότι αυτό θα το παρααγματοποιησω.

-Πρεπει να πετυχαινουμε στα ονειρα μας ανεξαρτητα απο το αν συμβαδιζει με τους καιρους μας ή οχι;
Κατά την αποψη μου πρεπει να προσπαθουμε να τα πετυχουμε οσο το δυνατον καλυτερα, αν τελικα δε μπορεσουμε παει να πει ότι ετσι πρεπει να γινει . δεν πραγματοποιουντε όλα μας τα ονειρα. Με αισιοδοξια λοιπον πηγενουμε μπροστα χωρις απογοητευεις. Για να πετυχουμε τα ονειρα μας όμως οσα είναι για να πετυχουν πρεπει να εχουμε θαρρος, πεισμα, αισιοδοξια, και ως ένα βαθμο εγωισμο .

-Πιστευετε πως πρεπει να επενδυουμε τα ονειρα μας με χρημα;
Τα ονειρα μας δεν πετυχενουμε με χρημα.. εγω πανω σε αυτό ειμαι καθετη. Τα ονειρα μας μπορουμε να τα πετυχουμε με εξηπναδα και αισιοδοξια και οπως ειπα πιο πανω θαρρος και πεισμα. Τα ονειρα μας για να τα πετυχουμε πρεπει να εχουμε αγαπη για αυτά και να μην τα αφησουμε ποτε. Πιστη στον εαυτο μας και σκοπο για την πραγμαατοποιηση τους.

________________________________________________
   Ακολουθεί συνεντευξη με την Σωτηρια Μπιροζη-Χορογραφος     
________________________________________________
-Τι μηνυμα προσπαθειτε να περασετε με αυτη την παρασταση; Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο;
Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στους ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Είναι μια θεατρική ομαδα η οποία δίνει την ευκαιρία στα περισσότερα απο τα μελη της , να προσφέρουμε στον θεατή στιγμές γέλιου και οχι μονο.Το μηνυμα που λαμβάνουμε απο αυτήν την παράσταση είναι οτι δέν πρέπει να επενδύουμε μόνο με χρημα τα όνειρά μας αλλα και με αγαπη.Εφόσον υπάρχει το χρήμα σίγουρα βοηθάει στον πιο γρήγορο και πιο εύκολο προορισμό προς το ονείρο, οπότε σε όποιον περισεύουν καλό είναι να τα επενδύει. Σε περίπτωση που δέν υπάρχουν χρήματα δεν πρέπει να τα παρατάμε, κάποιος που έχει θέληση να πετύχει θα τα καταφέρει αργά ή γρήγορα όσα εμπόδια και να συναντήσει.. Ενας πολύ σημαντικός σκοπός της ομάδας είναι η φιλανθρωπία, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω κάποια άλλα άτομα να πετύχουν το δικό τους όνειρο με τα χρήματα που θα συλλέξουμε απο αυτή την παράσταση. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό βαδίζοντας προς το όνειρο σου να συναναστρέφεσαι και να αλληλοβοηθιέσαι με ανθρώπους που ακολουθούν παρόμοιες πορείες. Βέβαια σε αυτήν την παράσταση δεν θα υπαρχουν εισιτηρια, παρόλα αυτα όμως οι θεατές μπορουν να φέρουν τροφιμα ή σχολικα ειδη (τετραδια, μολυβια κτλ) , παιχνιδια καθώς και στην εισοδο, θα υπαρχει κουμπαρας για την οικονομική ενίσχυση οικογενειας μαθητη του 5ου ειδικου δημοτικου σχολειου, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδιου! βάζοντας έτσι ο καθένας το δικό του λιθαράκι με όποιον τρόπο μπορεί σε αυτήν την πράξη αλληλεγγυης. Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και σαφώς για όλη την οικογένεια γιατί φεύγοντας απο την παράσταση οι ενήλικοι θεατές θα σκεφτούν ισως πιο αισιόδοξα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και τα παιδια θα καταλάβουν πως πρέπει να πετυχαίνουν τα όνειρα και τους στόχους τους και να μην το βάζουν κάτω.

-Εκτος θεατρου τωρα. Στην προσωπικη σας-επαγγελματικη ζωη με τι ασχολειστε;Είμαι φοιτήτρια Δασολογίας στο Α.Π.Θ και αυτή τη περίοδο συλλέγω στοιχεία για την πτυχιακή μου. Έκανα απο πολύ μικρή πρωταθλητισμό στο TAEKWONDO W.T.F και πλέον είμαι διαιτήτρια στο άθλημα. Εδώ και 5 χρόνια παίζω θεατρικές παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια χορού και έχω διδάξει, έτσι μου ήρθε και η πρόταση να είμαι χορογράφος της ομάδας. Είμαι εθελόντρια στη πυροσβεστική έπειτα απο παρακολούθηση σεμιναρίων και επιτυχία στις εξετάσεις. Πλέον δουλεύω σε μουσείο ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ κάνοντας ξενάγηση σε δασκάλους και μαθητές που το επισκέπτονται και παράλληλα σχεδιάζω κήπους σε κάποια σπίτια.

-Στο μελλον θα δεχοσασταν να συμμετασχετε παλι σε θεατρικη ομαδα;Στους Νεους Πρωταγωνιστες;Σαφώς και θα δεχόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη, για το λόγω ότι είναι κάτι που ήθελα να κάνω απο πολύ μικρή.Έχω συμμετασχει άλλωστε σε άλλες δυο θεατρικές ομάδες εκτός απο τους νέους πρωταγωνιστές, στην μία εκ των οποίων φάνηκα αρκετά τυχερή διότι γνώρισα και τον κ. Βασίλη και έτσι κάνοντας μου την πρόταση για τους νέουσ πρωταγωνιστές μου ''άνοιξε'' αλλη μια πορτα οθώντας με πιο κοντα στο όνειρο. Για μελλοντική συνεργασία με την ομάδα σίγουρα η απάντηση μου θα είναι θετική γιατί θέλω με τη συμμετοχή μου να βοηθάω σε διάφορες φιλλανθρωπίες και στη διευκόλυνση κάποιων ατόμων,επίσης για να μην μου λείψει αυτο το υπέροχο κλιμα με την ομάδα και γιατί ο σεναριογράφος μας σίγουρα θα μας καταπλήξει και με το επόμενο έργο του.

-Αφου τελειωσετε με την παρασταση και ηρεμήσετε απο το τρεξιμο, τι θα κρατησετε απο αυτη την εμπειρία σας; Τι αναμνησεις θα εχετε; Επειδή ασχολούμε με πολλά πράγματα ίσως ξεκουραστώ λίγο και θα αφιερώσω χρόνο στις σπουδες μου. Στις πρόβες επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα, είμαστε όλοι με την θέληση μας εκεί και γιατί μας αρέσει όλο αυτό ,έτσι θα μου λείψουν όλοι οι συντελεστές (μέχρι την επόμενη παράσταση). Είναι μια καταπληκτική εμπειρία που πρεπει να ζήσουν όλοι. Δεν θα μιλήσω για αναμνήσεις γιατί ευελπιστώ πως θα υπάρχει και συνέχεια με αυτήν την καταπληκτικη ομάδα, καταφέραμε πολλα σε λίγο χρονικό διάστημα, και σίγουρα δεν θα σταματήσουμε τόσο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: