Φουκουσίμα: πυρηνική τραγωδία με τεράστια διαρροή ραδιενέργειας – “Στοπ” στην αλιεία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2013

Φουκουσίμα: πυρηνική τραγωδία με τεράστια διαρροή ραδιενέργειας – “Στοπ” στην αλιεία


Ανεξέλεγκτη δείχνει η κατάσταση που επικρατεί στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας με τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένη τη διαρροή τεραστίων ποσοτήτων ραδιενεργών στοιχείων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η διαχειρίστρια εταιρεία της πυρηνικής μονάδαςΝταΐτσι, Tokyo Electric Company (Tepco) ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν νέα σημεία με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας κοντά σε δεξαμενές αποθήκευσης υδάτων που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

Μάλιστα, η Η TEPCO υπολογίζει ότι 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.

Πριν από το πυρηνικό δυστύχημα, κατά την κανονική λειτουργία, ο σταθμός δεν μπορούσε να απορρίψει περισσότερα από 220 μπεκερέλ κατ’ έτος.

Δεδομένης της κατάστασης, οι Ιάπωνες αλιείς σταματούν εκ νέου από το Σεπτέμβριο την αλιεία στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Φουκουσίμα εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου για ρύπανση από τη ραδιενέργεια.

Σημειώνεται ότι αλιείς της ευρύτερης περιοχής της Φουκουσίμα είχαν αρχίσει να αλιεύουν από τον Ιούνιο ορισμένα είδη ψαριών, τα οποία υπέβαλαν σε ελέγχους για τα επίπεδα ραδιενέργειας προτού διατεθούν εκ νέου προς πώληση.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add