Παραλίγο να εκραγεί ατομική βόμβα στις ΗΠΑ 260 φορές μεγαλύτερη από τη Χιροσίμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

Παραλίγο να εκραγεί ατομική βόμβα στις ΗΠΑ 260 φορές μεγαλύτερη από τη Χιροσίμα

Μια σοβαρή αποκάλυψη που ενδεχομένως να άλλαζε την πορεία της Ιστορίας έκανε ο Guardian ο οποίος παρουσιάζει έγγραφο που αναφέρεται πως οι ΗΠΑ γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας στη Βόρεια Καρολίνα, 260 φορές μεγαλύτερης από εκείνη που κατέστρεψε τη Χιροσίμα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του δημοσιογράφου Ερικ Σλόσερ, το οποίο φέρει αποδείξεις πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πολύ κοντά σε πυρηνικό ολοκαύτωμα το 1961.
Σύμφωνα με την εφημερίδα δύο βόμβες υδρογόνου, Mark 39, έπεσαν κατά λάθος στην περιοχή Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, όταν ένα βομβαρδιστικό Β-52 παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια πτήσης του.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι το περιστατικό αυτό ήταν τόσο σοβαρό, ενώ δηλώνει ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, ωστόσο, στο άρθρο αναφέρεται ότι η καταστροφή αποφεύχθηκε καθαρά από τύχη.
Η μία από τις δύο βόμβες συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένη για περίοδο πολέμου, δηλαδή, άνοιξε κανονικά το αλεξίπτωτο και τέθηκαν σε λειτουργία οι μηχανισμοί ενεργοποίησης, ενώ το ολοκαύτωμα αποφεύχθηκε εξαιτίας ενός διακόπτη ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε.
Η ραδιενεργή σκόνη θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, ενώ το κείμενο βασίζεται στην έκθεση ενός ανώτερου μηχανισμούς των εργαστηρίων Sandia National Laboratories, Πάρκερ Τζόουνς.
H έκθεση του Τζόουνς με τίτλο «Επιστροφή στο Γκόλντσπορο: Πως έμαθα να μην εμπιστεύομαι την H-Bomb», γράφτηκε 8 χρόνια μετά το ατύχημα, ενώ ο Τζόουνς ανακάλυψε ότι οι τρεις από τους τέσσερις μηχανισμούς ασφαλείας που υπήρχαν για να αποτρέψουν την καταστροφή δεν λειτούργησαν.
Η Guardian αναφέρει ότι ο Σλόσερ ανακάλυψε το έγγραφο καθώς έκανε έρευνα για ένα καινούριο βιβλίο με θέμα τα πυρηνικά όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: