Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τα μαλλιά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τα μαλλιά

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα μαλλιά, αλλά θα ξεκινήσουμε με πέντε από τους μεγαλύτερους

Ένας μύθος είναι η φήμη πως τα μαλλιά ενός ατόμου μεγαλώνουν πιο αργά από κάποιους άλλους. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί όλα τα μαλλιά μεγαλώνουν με τον ίδιο ρυθμό.

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι πως όταν κάνετε ένα χτένισμα με πολλά επίπεδα σας δίνεται η ψευδαίσθηση  πως έχετε πολλά μαλλιά, στην πραγματικότητα αυτό θα γίνει αν τα κόψετε σε διαφορετικές γωνίες και στη συνέχεια τα μπερδέψετε μεταξύ τους.

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα να βάφουμε τα μαλλιά μας στην εγκυμοσύνη,  κάτι που δεν είναι αλήθεια! Άλλοι πάλι λένε πως μια κακή περμανάντ που έκανες πριν χρόνια έχει καταστρέψει το μαλλί σου, κάτι που και αυτό δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά τα μαλλιά έχουν ξαναμακρύνει  και η ρίζα είναι ανανεωμένη και όχι καμένη από την κακή περμανάντ που έκανες πριν χρόνια.

Τέλος, δεν είναι αλήθεια ότι το ξύρισμα θα κάνει τις τρίχες των μαλλιών σας πιο χοντρές παρά μόνο πιο άγριες!

Μύθοι για την ανάπτυξη μαλλιών
Ένα κοινός μύθος της ανάπτυξης των μαλλιών είναι ότι αν τα βουρτσίζετε συχνά αυτά θα μεγαλώσουν.  Στην πραγματικότητα θα χάσετε περισσότερα μαλλιά αν τα βουρτσίζετε συχνά.  Ένας άλλος μύθος για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι πως αρχίζει να επιβραδύνεται η ανάπτυξης τους όσο είναι μακριά, αυτό είναι εν μέρει αλήθεια γιατί όταν τα μαλλιά είναι μακριά και έχουν ψαλίδα τότε δυσκολεύεται η ανάπτυξή τους, ενώ αν είναι καθαρισμένες οι άκρες τους, τα μαλλιά σας θα συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη και αν είναι ήδη πολύ μακριά.
Συμπέρασμα….
Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα μαλλιά αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσεις υγιή είναι να ενημερωθείς από τον κομμωτή ή τον δερματολόγο σου για τις προσωπικές σου ανάγκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add