Πάβλοβα σε στεφάνι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2023

Πάβλοβα σε στεφάνι


ΥΛΙΚΑ 
Για τη μαρέγκα
ασπράδια από 6 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
125 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα μαρμελάδα φράουλα και φρούτα του δάσους

πηγή εικόνας https://www.iefimerida.gr


Eκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100-120° C (ανάλογα με τον φούρνο), στον αέρα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίσει να γίνεται σαν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε σταθερή, μέτρια ταχύτητα.
  3. Σε ένα μικρό φλιτζανάκι ενώνουμε το ξίδι με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στη μαρέγκα και κατόπιν βάζουμε και τη βανίλια.
  4. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια πολύ σφιχτή κρεμώδης μαρέγκα (δοκιμάζουμε να αναποδογυρίσουμε το σκεύος - θα πρέπει να μένει στη θέση της.
  5. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και σχηματίζουμε επάνω ένα στεφάνι από μαρέγκα: βάζουμε κουταλιές μαρέγκας τη μία δίπλα στην άλλη, φτιάχνοντας ένα στεφάνι διαμέτρου 28 εκ., κι έπειτα συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω άλλη μία στρώση από μαρέγκα με τον ν ίδιο ίδιο τρόπο τρόπο, ώστε το στεφάνι να γίνει πιο χοντρό. Στο τέλος, με τη ράχη ενός κουταλιού περνάμε την επιφάνεια της μαρέγκας ώστε να την ισιώσουμε (θα μας διευκολύνει στο γαρνίρισμα στο τέλος).
  6. Ψήνουμε για 2 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να στεγνώσει καλά και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να παγώσει.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα κατευθείαν, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο. 

 Σερβίρισμα
Γαρνίρουμε την κορυφή της μαρέγκας περιμετρικά με την κρέμα, από πάνω βάζουμε μερικές κουταλιές μαρμελάδα εδώ κι εκεί και γαρνίρουμε με φρούτα. Καταναλώνουμε όσο πιο άμεσα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add