Ο νόμος για τις κάμερες και το Καραϊσκάκη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Ο νόμος για τις κάμερες και το Καραϊσκάκη


Πέρα από τις όποιες κυρώσεις ενδέχεται να υποστεί σε… ποδοσφαιρικό επίπεδο (χρηματικό πρόστιμο, ματς κεκλεισμένων των θυρών, ακόμη και αφαίρεση βαθμών), ο Ολυμπιακός έχει, πλέον, σοβαρό «θέμα» ΚΑΙ με την τήρηση της νομιμότητας, σε ό,τι αφορά τη χρήση των καμερών στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, θυμίζουμε, έκανε -επίσημα- γνωστό ότι το υλικό από τις κάμερες, που αφορά τον περιβόητο, πια, ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο Φάληρο, σβήστηκε. Μόνο που, ουσιαστικά, αυτό παραβιάζει το άρθρο 2 παρ. 9 του «νόμου Κοντονή», που αναφέρει ότι «τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία των καμερών και, ιδίως, το υλικό των βιντεοσκοπήσεων και των εν γένει καταγραφών με τα ηλεκτρονικά μέσα των άρθρων, αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη στο πλαίσιο της ποινικής και της διοικητικής διαδικασίας που διενεργούνται σχετικά με πράξεις βίας και άλλες αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη αθλητικών εκδηλώσεων».

Άρα, ο Ολυμπιακός έχει διαγράψει ένα υλικό, που δεν του ανήκει, με αποτέλεσμα το έργο της δικαιοσύνης να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Και εδώ γεννάται η απορία: Για ποιον λόγο να μην κρατηθεί το υλικό, από τη στιγμή που, δέκα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την «Ένωση», άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας και το βίντεο θα αποδείκνυε του λόγου τους το αληθές;
Loading...

Σύμφωνα, μάλιστα, με το αρ. 2, παρ 11 του ίδιου νόμου, που είναι σε ισχύ από το 2015, από την ΠΑΕ που αγωνίζεται σε γήπεδο, στο οποίο δεν λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων, «ανακαλείται άμεσα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει»! Ειδικότερα, η σχετική υπουργική απόφαση αναφέρει ότι «η χρήση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκουν αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997».

Στη συνέχεια, σημειώνεται πως «τα δεδομένα, τα οποία έχουν καταγραφεί, αποθηκευτεί, και αναπαραχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, τηρούνται και φυλάσσονται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ενδείξεις βίας και αξιόποινων πράξεων, τα αποθηκευμένα δεδομένα διαβιβάζονται από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα στο οικείο πειθαρχικό όργανο και, με τη σχετική δικογραφία, ως προανακριτικό υλικό, στην αρμόδια Εισαγγελική ή Ανακριτική Αρχή, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και ειδικότερα την παράγραφο 9 του άρθρου 2 του Ν. 4326/2015».

Πρέπει να προσθέσουμε, τέλος, πως εποπτευόμενος χώρος, στο εκάστοτε γήπεδο, είναι ΚΑΙ οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει απαντηθεί (ούτε στη δήλωση του κ. Καραπαπά) τι έχει συμβεί με τις κάμερες εκεί, αλλά και στη φυσούνα.

Βάσει, λοιπόν, των παραπάνω, τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και η αστυνομία θα πρέπει να πάρουν θέση, καθώς εγείρονται σοβαρά νομικά ζητήματα σχετικά με την τήρηση του νόμου για τις κάμερες στα γήπεδα…

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: