Συνέντευξη με τον δημιουργό των Νέων Πρωταγωνιστών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Συνέντευξη με τον δημιουργό των Νέων Πρωταγωνιστών

 Αποκλειστικό
-Εχεις ασχοληθει ξανα το θεατρο;
Με το θεατρο ξεκινησα να ασχολουμε με μια ερασιτεχνικη θεατρικη ομαδα σε ενα καλλιτεχνικο εργαστηρι ζωγραφικης. Ετσι ξεκινησα να εισχωρώ σιγα σιγα στην ομαδα. Οπου αρχισα σαν υποβολεας, επιμελεια μουσικης, επιμελεια σκηνης και τεχνικη υποστηριξη σταδιακα ολα αυτα. Με την πορεια του χρονου ειδα πανω κατω πως λειτουργουν οι ομαδες. Και ειδα ενα σημαντικο κομματι. Η εμπιστοσύνη και ο χαρακτηρας του καθενα συμβολιζουν το τελος του εργου! Εχω πολυ καλες αναμνησεις γενικα απο την ομαδα που ημουν.

-Πλουσιο το καλλιτεχνικο κομματι με τις εκδηλωσεις σου...
Συγγραφη βιβλιου, συμμετοχη σε ομαδικες εκθεσεις & διαγωνισμους, 6 ατομικες εκθέσεις στην Μακεδονια, επιμελεια μουσικης & σκηνης σε θεατρικες παραστασεις της Διεθνους Εταιρειας Λογου και Τεχνης. Και βοηθεια σε τεχνικη υποστηριξη σε ένα βιντεο κλιπ σε σκηνοθεσια του Αντωνη Σταμουλη.

-Πως γνωρίσατε τους ηθοποιους και πως εγινε η διανομη ρολων;
Αρχικα απο συγγενικο-φιλικο κυκλο και μετα επεκταθηκε εως τους φιλους των φιλων. Μετα αρχισε να διαδίδεται. Και φυσικα να το εχουν μερακι και να θελουν να μπουν στην ομαδα. Επειδη τοηθελαν πραγματικα υπήρξε μια δεσμια ακτινα που ενωσε ολους τους ηθοποιους. Ειδικα τωρα στην 2η παρασταση οπου υπαρχουν παλιοί και νεοι. Σε αυτη την παρασταση του Νοεμβρη εισηλθαν 9 νεοι ηθοποιοι, οπου θα μας δειξουν τι μπορουν να κανουν. Να μας δειξουν τον ευατο που κρυβεται.

-Από κινηματογράφο τι παρακολουθεις περισσότερο; Ταινιες από σκηνοθετες μου αρεσουν ο Ταρκόφσκι, και από ελληνες Αγγελοπουλος, Παπαιωαννου, Βογιατζης κ.α.

-Μια ημερα μετα την πρωτη σας παρασταση-στο Βαφοπουλειο θεατρο Θεσσαλονικης. Εντυπωσεις, Ψυχολογια, Αποψεις θεατων, αποριες. Τι απο ολα αυτα συνεβησαν και
μπορεις να θυμηθείς;
      Εντυπωσεις: λογω του οτι ειδα πρωτη φορα ενα τετοιο δημιουργημα να το ζωντανευουν οι ηθοποιοι ηταν πολυ φανταστικο.Φανταστικο απο την αποψη οτι 2 χρονια οταν εγραφα το σεναριο ολα ηταν στο μυαλο μου. Μολις αρχισαν οι προβες ειμασταν σε εναν προσωπικο χωρο που μας εδωσε η οικογενεια Εμμανουηλ. Και μολις το ειδα ολοκληρωμενο επανω στη σκηνη τα εχω χασει. Το ξερω πως μιλαω με ενθουσιασμο και σαν πρωταρης, αλλα δεν κυνηγαω να γινω ουτε σεναριογραφος ουτε σκηνοθετης. Σπουδαζω εικαστικες τεχνες ζωγραφικη, αγιογραφια κτλ, αλλα αυτο τ θεατρικο το κανω καθαρα για μενα να δω τα ακρα. Εξαλλου οτι κανω ειναι αυτα που μαθαινα απο τις προηγουμενες ομαδες που ημουν.
          Ψυχολογια: Αγχος. Ειδικα οταν πηγε 8 και μιση και ηταν μονον λιγοι θεατες. Εκει βιαστηκα να βγαλω συμπερασματα. Μετα εμαθα πως στο κεντρο υπήρχαν διαδηλωσεις με αποτελεσμα να καθυστερησουν ολοι. Ερχοντουσαν με ταξι και με τα εναπομειναντα αστικα στην πολη. Ειχαμε μιση ωρα καθυστερηση, αλλα αξιζε. 197 εισιτηρια ηταν αρκετο για να ανεβω ψυχολογικα. Μετα ακολουθησε το αγχος πως θα τα πανε τα αδερφια μου.
            Αποψεις θεατων: Υπηρχαν και οι 2 γνωμες και οταν εχεις 2 γνωμες ειναι ακομη καλύτερο. Οι ηθοποιοι τα πηγαν πολυ καλα και αυτο το λεω γιατι δεν μπορεσαμε ποτε να κανουμε μια προβα επανω στη σκηνη, για λογους του θεατρου. Υπηρξαν λαθακια, υπηρξαν μπερδεματα στη ροη, αλλα διορθωθηκαν ολα. Μεσα απο τα λαθη μαθαινουμε. Στην παρασταση του Νοέμβρη υπαρχουν οι διορθωσεις σε μια σκηνη και πληρης συντονισμος, χαρη στη συνεργασιων των ανθρωπων που σχηματιζουν αυτη την ομαδα.
             Αποριες: μια και καλη απορια. Τι σχεση εχει ενα χορευτικο σχημα των Antique και το τραγουδι Θα πεθαινα για σενα; Θα πρεπει να ερθετε για να το δειτε και να μαθετε.

-Απο ποια μελη αποτελειται η θεατρικη ομαδα;
  • 3 μακιγιεζ 
  • 2 κομμωτριες 
  • 1 σκηνογραφος 
  • 2 συντονιστές 
  • 1 χορογραφος 
  • 1 ενδυματολογος
  • 1 μουσικος συνθετης  Road Runner
  • 1 υπευθυνη προβολης της ομαδας 
  • 31 ηθοποιους 
-Πειτε μας λιγο το χρονικο της ομαδας.
  • Ιδεα: Ιουνιος 2010 
  • Νοεμβριος 2010: ξεκίνησε η συγγραφή του εργου. 
  • Απριλιος 2011: ολοκληρωνεται η συγγραφη 
  • Νοεμβριος 2012: Υπογραφη μελων για τη δημιουργια της ομαδας. Ψηφιστηκε το ονομα «Νεοι Πρωταγωνιστες», μοιραστηκε το σεναριο. 
  • Ιανουαριος 2013: εναρξη της 1ης προβας. 
  • Φεβρουαριος 2013: ολοκληρωση εξτρα μελων για συμπληρωση στους κενους ρολους. 
  • Μαιος: 16 Μαιου η πρωτη μας απόδειξη για το εργο που ετοιμασαμε ολοι μαζι. Πραγματοποιηθηκε με επιτυχια η 1η μας παραστασημε κοινο που ξεπερασε τους 180 καλεσμενους
  • Ιουνιος 2013: Συζητηση για 2η παρασταση στον Δημο Π.Μελα
  • Οκτωβριος 2013: Συμφωνια για την παρασταση στο δημοτικο θεατρο Πολίχνης-Ε.Παπαπαναγιωτου.
- Υπαρχει εμπιστοσύνη στους ηθοποιους-τεχνικους της ομαδας;
Μπορω να ξεχωρίσω τους συνεργατες μου που εμπιστευομαι και όχι. Απλα δεν στηριζομαι 100% και είναι το ποιο λογικο. Αλλα ευχαριστω που με εμπιστευονται οι ιδιοι και όταν εχουν καποιο προβλημα η ενδοιασμούς μου το λενε και καθομαστε το επιλυουμε και κανουμε προβα μεχρι να εχουμε το σωστο αποτελεσμα. 

-Βγαλατε και το ομαδικο μπλουζακι με το λογοτυπο σας.
Ναι, προχωρησαμε σε αυτη την κινηση για να το διαθεσουμε σε φιλους και μη, οπου τα εσοδα ειναι καθαρα για ενισχυση της ομαδας. Με αυτο το ποσο θα εξασφαλισουμε μια πιθανη ενοικίαση θεατρου για μελλοντική παρασταση.

-Πως εμπνευστήκατε το εργο Ο Σκρουτζ γινεται αρνακι;
Ηταν ένα βραδυ του Νοεμβρη. Ηταν η περιοδος που ετοιμαζομασταν για την αλλαγη των σκηνικων σε Christmas theme. Το γενικο θεμα του εργου-περιλυψη-διήρκησε μιαμιση εβδομαδα, με ακρως Χριστουγεννιατικη ιστορια. Μολις δημιουργηθηκαν ολοι οι ρολοι τα Χριστουγεννα εφυγαν και ετσι επρεπε να γινει αλλαγη στις σκηνες. Αφαιρεθηκε ότι γιορτινο υπηρχε και προστεθηκαν οι απλες καθημερινες σκηνες του μεσου ανθρωπου. Στην πλειοψηφια οι διαλογοι είναι οι σκεψεις μου, τα πιστευω μου και γενικα πραξεις και στιγμες από την ζωη μου. 


- Ενα μηνυμα που θελετε να περασετε στην ομαδα σας;

Αγαπητοι Νεοι Πρωταγωνιστες, χαίρομαι που σας δινεται η ευκαιρία να κανετε το ονειρο σας πραγματικοτητα. Μερικες φορες ακουω καποιους να λενε γιατι ασχολουμαι με κατι που δεν μου αποφερει χρηματα. Μα απο τη στιγμη που η ιδια χωρα δεν μου προσφερει μια δουλεια, τι πρεπει να κανω; Να καθομαι και να περιμενω τη θεια δυναμη να μου ερθει η δουλεια; Κανω αυτα που εχω στο προγραμμα  μου και ασχολούμαι με κατι το οποιο με ευχαριστει. Και δεν ξοδευω χρηματα. Δεν ξερουν τη δυναμη εχει αυτο που ετοιμαζεις και ποσο μαλλον οταν ο κοσμος σε ανταμείβει. Θελω να θυμαστε παντα οτι καλο εχουμε περασει, ολος ο κοπος η κουραση το αγχος. Θα ερθει η στιγμη που θα σας λειψει και θα πειτε μετα απο χρονια ''ημουν και εγω εκει''.
    Και οσοι εφυγαν απο την ομαδα απο την 1η παρασταση ευχομαι καλη σταδιοδρομια σε αυτο που διαλεξαν να κανουν. Εννοειται πως θα μας εχουν παντα δίπλα.

-Το τελος θα το δωσει μια performance;
Ναι, εναι η Χρυσανθη η οποιαπαιζει παράλληλα τον ρολο της θειας. ξεκινησε σαν εκτακτη ηθοποιος στην πρωτη παρασταση και τωρα ανοίγεται σε διαφορους ρολους της ομαδας. Με το σκηνικο που θα εχουμε θα τελειωσει με εναν κινησιακο χωρο της σκιας. Η σκια μας ακολουθει παντα και βλεπουμε τις κινησεις που διαχεονται απο αυτην σε ενα γαλανο-λευκο φοντο.

-Υπαρχουν σκηνες που σας δυσκολεψαν ή πιστευετε θα υπάρξει δυσκολια;
Μερικα σημεια ηταν δυσκολα στον τροπο εκφρασης του ρολου ή στους διαλογους οπου εχουν συχνές εναλλαγές. Με τις προβες ομως και τον εντατικό τροπο μαθησης θα γινουν.

-Εαν καποιος επιθυμει να μπει σαν μελος της ομαδας πως μπορει να σας βρει;
Μπορει να μας στειλει ηλεκτρονικο μηνυμαή να μας βρει στο fb. Παραθετω τα λινκ
fb Νέοι Πρωταγωνιστές     Magazino1    email: livegrnews@gmail.com

-Σε μελλοντικη παρασταση θα συμμετεχουν οι ιδιοι ηθοποιοι; 
Εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Τις αναγκες του εργου, της ομαδας και προσωπικα οι ηθοποιοι εαν εχουν χρονο

-Ποιος ο σκοπος της 2ης παραστασης;
Δεν θα υπαρχουν εισιτηρια, αντι εισόδου οι καλεσμένοι μπορουν να φέρουν τροφιμα μακρας διαρκείας ή σχολικα ειδη (τετραδια, μολυβια κτλ) & παιχνιδια.
Επισης, στην εισοδο, θα υπαρχει κουμπαρας για την οικονομική ενίσχυση οικογενειας μαθητη
του 5ου ειδικου δημοτικου σχολειου, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδιου.

Ευχαριστω προσωπικα τον καθενα που συμμετεχει στην παρασταση, Γιατι χωρις αυτον ή αυτην δεν θα ειχαμε ενα σωστο αποτελεσμα. Σας περιμενουμε στη 1 Νοεμβριου στις 8:30μ.μ. στο δημοτικο θεατρο Πολιχνης.    Y.W.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add