H δολοφονία της πριγκίπισσας Σίσι, ένα μυστήριο μεχρι σήμερα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

H δολοφονία της πριγκίπισσας Σίσι, ένα μυστήριο μεχρι σήμερα

 Ήταν επαναστάτρια, ερωτευμένη για πολλά χρόνια με τον σύζυγό της, αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ, όμορφη και πέθανε πολύ άδικα, δολοφονημένη από τον Λουίτζι Λουκένι, έναν αναρχικό που, ψάχνοντας να σκοτώσει κάποιον αριστοκράτη, την μαχαίρωσε με ένα λεπτό αιχμηρό αντικείμενο ενώ έκανε τον περίπατό της, έξω από το ξενοδοχείο Beau Rivage στη Γενεύη, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1898. Η Ρόμι Σνάιντερ ως Σίσι

Η Σίσι, όπως την αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1837 στο Μόναχο της Βαυαρίας και ήταν η μικρότερη από τις δύο κόρες του Μαξιμιλιανού Ιωσήφ και της Λουδοβίκα, Δούκα και Πριγκίπισσας της Βαυαρίας αντίστοιχα. Ήταν γελαστή και εξωστρεφής, και η οικογένειά της αποφάσισε να την παντρέψει όταν ήταν 15 ετών με τον 23χρονο Αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ, τον οποίο αρχικά προόριζαν για την αδερφή της. Ο νεαρός Φραγκίσκος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Σίσι μόλις την αντίκρισε και παρά τις αντιρρήσεις των οικείων τους ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου του 1854.

Το πολύ ερωτευμένο ζευγάρι ξεκίνησε τη ζωή του μέσα σε ένα πρωτόκολλο που η Σίσι δεν αγάπησε ποτέ και ανεχόταν μόνο και μόνο εξαιτίας του συζύγου της. Παρόλη την απέχθεια στο πρωτόκολλο ο κόσμος την αγαπούσε για την απλότητα και την ομορφιά της. Με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ έκαναν τέσσερα παιδιά. Τις πριγκίπισσες Σοφία και Γκιζέλα και τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ροδόλφο. Δέκα χρόνια αργότερα, θα γεννηθεί και η πριγκίπισσα Μαρία Βαλέρια. Η πριγκίπισσα Σοφία έχασε τη ζωή της σε πολύ μικρή ηλικία, όταν σε ένα ταξίδι με τη μητέρα της Σίσι, είχε ένα τραγικό δυστύχημα. Η πεθερά της Σίσι πήρε υπό την προστασία της τα δύο μικρότερα παιδιά. Με την πεθερά της είχαν κάκιστες σχέσεις, ενώ η Σίσι ταξίδευε συνεχώς στο εξωτερικό. Η κατάσταση της ψυχικής της υγείας επιδεινώθηκε από την συντριβή της εξαιτίας του θανάτου του διαδόχου και γιού της Ροδόλφου, σε ηλικία 30 ετών. Ο Ροδόλφος βρέθηκε νεκρός με την αγαπημένη του Μαρία Βρετσέρα κάτω από άγνωστες συνθήκες.Σίσσυ και Φραγκίσκος Ιωσήφ

Η Σίσι αναχωρεί για την Κέρκυρα, όπου και θα φτιάξει μια έπαυλη, το περίφημο Αχίλλειο, όπως ονόμασε το κτίσμα λόγω της αγάπης της για την αρχαιότητα, με έμβλημα της βίλας το άγαλμα του Αχιλλέα με το βέλος στην φτέρνα του. 

Καθώς περνά το χρόνο της μεταξύ Κέρκυρας και Ελβετίας, στις 10 Σεπτεμβρίου 1898, η μελαγχολική Σίσι θα βρεί το θάνατο από το χέρι του Λουκένι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add