ΟΑΣΘ: Κατάργηση του πάσου - Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν όσοι είναι κάτω των 18 ετών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017

ΟΑΣΘ: Κατάργηση του πάσου - Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν όσοι είναι κάτω των 18 ετών


Πληρώνοντας μόνο μισό εισιτήριο και χωρίς μαθητικό πάσο μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όσοι είναι κάτω των 18 ετών. Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ.Το μέτρο θα ισχύσει μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Καταργείται το πάσο. Με επίδειξη ταυτότητας μπορείς να χρησιμοποιείς μισό εισιτήριο, χωρίς κυρώσεις. Αυτό ευνοεί και τα παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία, ορισμένα από τα οποία δεν έπαιρναν πάσο», 

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικυρώθηκε και τυπικά η απόφαση για την αλλαγή του λογισμικού στους κερματοδέκτες στα λεωφορεία ώστε να δέχονται μόνο κέρματα 50 λεπτών, ενός και δύο ευρώ, ώστε να καταργηθεί η «επιβάρυνση» των 10 λεπτών που είχαν οι επιβάτες που έβγαζαν εισιτήριο κατά την επιβίβασή τους καθώς και το πρόβλημα με τα ρέστα που δεν έδιναν τα μηχανήματα.

Καινούργια λεωφορεία στις δυτικές συνοικίες

Οπως ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, ξεκίνησε να αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα με τα «γερασμένα» λεωφορεία που υπήρχαν στις γραμμές των δυτικών συνοικιών. «Υπήρχε μια ετεροβαρής κατάσταση ανάμεσα στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με την ποιότητα των λεωφορείων και αυτό αλλάζει» προσθέτοντας ότι «στις γραμμές 27 και 21 προστέθηκαν καινούργια ηλικιακά λεωφορεία ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις γραμμές 32 και 34 καθώς και στις γραμμές προς Πολίχνη και Μενεμένη»

Πάνω από 380 λεωφορεία στους δρόμους

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΣΘ στις ώρες αιχμής τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τα 380 αλλά όπως σημείωσε «είμαστε ακόμη πίσω με αυτό που χρειάζεται η πόλη». «Απέχουμε ακόμη από το να πούμε ότι είμαστε καλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγιωτίδης.

Τέλος η ιδιωτική εταιρεία ελεγκτών

Επίσης αποφασίστηκε να λήξει και τυπικά η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τη διενέργεια ελέγχων μέσα στα λεωφορεία. «Οι έλεγχοι θα γίνονται από υπαλλήλους του ΟΑΣΘ. Επίσης καταργήσαμε και την πρόσθετη αμοιβή που προβλεπόταν στους παραγωγικούς ελεγκτές και η οποία ήταν έξι ευρώ για κάθε πρόστιμο που βεβαίωναν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγιωτίδης.

Διαγραφές προστίμων και επιστροφή χρημάτων σε ανέργους

Τέλος ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαγραφές προστίμων σε ανέργους ενώ επισήμανε ότι κάποιοι που το δικαιούνται θα πάρουν και χρήματα πίσω καθώς είχαν καταβάλει το αντίτιμο του προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add