Άστεγο αγόρι διαβάζει κάτω από τη λάμπα του δρόμου κι ο κόσμος, ευτυχώς, δείχνει ανθρωπιά… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

Άστεγο αγόρι διαβάζει κάτω από τη λάμπα του δρόμου κι ο κόσμος, ευτυχώς, δείχνει ανθρωπιά…

Ένα μελετηρό αγόρι, δίχως στέγη αλλά με πολλά όνειρα για τη ζωή του, σε μια φωτογραφία που συγκλονίζει…

Αδιάκριτος φωτογραφικός φακός συνέλαβε ένα άστεγο αγόρι από τις Φιλιππίνες να διαβάζει τα μαθήματά του στην άκρη του δρόμου, κάτω από το φως των καταστημάτων. Σε ελάχιστο χρόνο η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο και κινητοποίησε ευαίσθητους ανθρώπους που προσέφεραν χρήματα προκειμένου να ενδυναμώσουν την προσπάθεια του μικρού, άστεγου μαθητή και να του ανοίξουν το δρόμο για την πραγματοποίηση του ονείρου του. Πράξη που στον σύγχρονο, αγριεμένο κόσμο, μάς γεμίζει με ελπίδα και ευγνωμοσύνη.

Το αγόρι, εννέα ετών, ονομάζεται Daniel Cabrera και ζει με την μητέρα του και τα δυο αδέλφια του άλλοτε στο δρόμο και κάποιες φορές στην αποθήκη του καταστήματος όπου εργάζεται η μητέρα.

Με δυο δουλειές την ημέρα η ίδια αδυνατεί να τα βγάλει πέρα: μόλις 1.77 δολάρια είναι το ημερήσιο εισόδημα της οικογένειας!

Στόχος και όνειρο ζωής του Daniel είναι κάποτε, να γίνει αστυνομικός. Γι’ αυτό και αγαπά τα γράμματα και φροντίζει να είναι επιμελής μαθητής.
Η ζωή του Daniel και της οικογένειάς του μοιάζει ν’ αρχίζει ν’ αλλάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή δηλαδή που η φωτογραφία η οποία τον δείχνει να διαβάζει στο δρόμο, τραβήχτηκε από μια φοιτήτρια. Εκείνη αμέσως, την ανέβασε στο Facebook. Γρήγορα η συγκλονιστική στιγμή που αιχμαλώτισε ο φακός έκανε το γύρο του κόσμου.

Η Εκκλησία της πόλης Cebu των Φιλιππίνων όπου ζει η οικογένεια, καθώς και φιλανθρωπικά ιδρύματα, κινητοποιήθηκαν και προσέφεραν στη μητέρα και στα παιδιά της ένα σπίτι να ζει και τις δυνατότητες δημιουργίας ενός ευοίωνου μέλλοντος για τον Daniel και τα αδέλφια του.
Μικρές και συνάμα μεγάλες πράξεις συμπαράστασης κι αλληλεγγύης, γενναιοδωρίας και καλοσύνης, από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια ουσιαστική και πολύτιμη.
Ένα άστεγο αγόρι που αγαπά το διάβασμα, σ΄ένα κόσμο πουακόμα δείχνει ανθρωπιά… 
Αυτό δεν είναι που μετράει στα δύσκολα; Το ότι σε κρίσιμες στιγμές, σε τραγικές καταστάσεις, υπήρξαμε άνθρωποι.

Πηγή: The Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add