Μειώνει 15% τα τιμολόγια των συνεπών πελατών η ΔΕΗ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Μειώνει 15% τα τιμολόγια των συνεπών πελατών η ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής ότι θα εισηγηθεί στο ΔΣ της ΔΕΗ την προσεχή Τετάρτη την μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τους συνεπείς οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές κατά 15% με ισχύ από την 1η Ιουλίου.
Ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι συνεπείς πελάτες είναι εκείνοι που εξοφλούν τον τρέχοντα λογαριασμό τους και όσοι τηρούν τους διακανονισμούς, τους οποίους έχουν συνάψει με την επιχείρηση.

Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι αυτό θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται σε διακανονισμούς με την ΔΕΗ«.

Η μείωση των τιμολογίων συνδέεται με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πρόοδο των διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που τέθηκε πέρυσι σε εφαρμογή, αλλά και με την εντονότερη δραστηριοποίηση των εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΔΕΗ επεσήμανε στα αποτελέσματα τριμήνου συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ενώ μέχρι σήμερα έχουν διακανονισθεί οφειλές συνολικού ύψους άνω των 430 εκατ. ευρώ από 145.000 πελάτες.

Στο ίδιο διάστημα η πτώση των τιμών των καυσίμων απέφερε όφελος για την επιχείρηση άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά υποχώρησε στο 94,1% από 97,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τον Απρίλιο διολίσθησε περαιτέρω κάτω από το 92%. Στην κατεύθυνση μείωσης των τιμολογίων συμβάλλει και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι τόσο το φετινό καλοκαίρι όσο και μεσοπρόθεσμα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add