6 λάθη διακόσμησης που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015

6 λάθη διακόσμησης που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις!


Είναι λογικό να κάνεις κάποια μικρά λαθάκια σε ότι αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σου μιας και δεν είσαι ειδικός. Δες ποια είναι τα λάθη που μπορεί να κάνεις και πώς να τα διορθώσεις.



Μην κάνεις πολύ επίσημη την τραπεζαρία σου
Τα περισσότερα σπίτια στις μέρες μας φτιάχνονται έτσι ώστε να είναι άνετα και εύκολα στη χρήση και όχι για να είναι έτοιμα για συγκεντρώσεις και πάρτι τα οποία μπορεί να γίνουν δύο - τρεις φορές το χρόνο. Ξέχνα τη σκέψη ότι η τραπεζαρία σου πρέπει να είναι επίσημη και φτιάξ’την απλή και όμορφη όπως είναι και το υπόλοιπο σπίτι σου. Γιατί να χαραμίσεις ένα χώρο για μερικά επίσημα δείπνα που μπορεί να κάνεις που και που και να μην τον απολαμβάνεις καθημερινά τρώγοντας εκεί με την οικογένειά σου; 


Mη βάλεις τον καναπέ σου με την πλάτη του στον τοίχο
Ο καναπές σου δεν είναι απαραίτητο να είναι κολλημένος σε έναν τοίχο. Τα καθιστικά του σαλονιού καλό είναι να είναι κοντά το ένα στο άλλο έτσι ώστε να μπορείς να ακους τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σου. Αν το σαλόνι σου είναι μεγάλο φέρε τους καναπέδες σου κοντά και απομάκρυνέ τους από τους τοίχους. Μπορείς να βάλεις κάτι άλλο πίσω από τον καναπέ σου, όπως μία βιβλιοθήκη. 


Μην ακολουθείς τις μόδες που έρχονται και παρέρχονται
Αν δεν σου αρέσει το μεσαιωνικό-μοντέρνο ή το μίνιμαλ, μην διακοσμήσεις το σπίτι σου με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να σου φαίνεται προφανές αλλά όταν στα περιοδικά βλέπεις να εμφανίζονται τα ίδια και τα ίδια κομμάτια μπορεί να παρασυρθείς ακόμα και αν κατά βάθος δεν σου αρέσουν. Σκέψου τι είναι αυτό που σου αρέσει και φτιάξε το σπίτι σου σύμφωνα με το δικό σου γούστο. 


Η είσοδος μετράει
Δώσε μία καλή πρώτη εντύπωση του σπιτιού σου βρίσκοντας ένα άλλο μέρος για να βάζεις τα παπούτσια σου, τους λογαριασμούς και τα κλειδιά σου. Το φουαγιέ είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει όποιος μπαίνει στο σπίτι σου και επομένως είναι πολύ σημαντικό να είναι περιποιημένο και ωραία διακοσμημένο. 


Μην βάφεις όλους τους χώρους λευκούς
Μπορεί να νομίζεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο λευκό αλλά καλό είναι να κάνεις κάποια μικρά πειραματάκια. Δε θα το μετανιώσεις. Βάψε κάποια σημεία γκρι, βαθύ μπλε ή και μαύρα και αμέσως θα δεις το χώρο σου να μεταμορφώνεται. 


Άλλαξε τα ντουλάπια της κουζίνας σου
Το να αντικαταστήσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου μπορεί να μεταμορφώσει όλο το χώρο. Αφιέρωσε λίγα παραπάνω χρήματα σε μία όμορφη κουζίνα και θα διαπιστώσεις ότι άξιζε τον κόπο. 

Πηγή:faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add