ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία νέοι και παιδιά καταβροχθίζονται από τη φτώχεια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία νέοι και παιδιά καταβροχθίζονται από τη φτώχεια

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ - ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ!

Στοιχεία «σοκ» από Γερμανικό Ίδρυμα δείχνουν πως η Ευρώπη αργοσβήνει. Σε έρευνα του κορυφαίου Berteslmann, αποτυπώνεται η γύμνια των ηγετών της ΕΕ! Οι χειρισμοί των αφεντικών της Ευρώπης στην κρίση χρέους, έχουν εξαθλιώσει παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών εγκαταλείπουν τις σπουδές λόγω της παρατεταμένης κρίσης!

Στο παρασκήνιο της δήθεν ισχυρής Ευρώπης, παιδιά και νέοι παρασύρονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό! Έρευνα Γερμανικού Ιδρύματος αναδεικνύει την αισχρή πολιτική των ανισοτήτων που κατατρώει ως «θανατηφόρος ιός» και τα τελευταία υγιή κύτταρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ίδρυμα Berteslmann στην Γερμανία υποστηρίζεται από έναν κορυφαίο Εκδοτικό Οίκο.

«Ό, τι πουλάει σε εκδόσεις το Berteslmann, γίνεται ανάρπαστο», εξηγούν άνθρωποι που ζουν στο Μόναχο παραπέμπτοντας στη δύναμη της αξιοπιστίας του brand name. Αυτό, λοιπόν, το Ίδρυμα έκανε μία έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δεν τιμούν και δεν πρέπει να τιμούν κανέναν ευρωπαίο ηγέτη και κυρίως όσους κρατούσαν και κρατούν τα ηνία χειρισμών της κρίσης χρέους.

Γιατί;

Διότι το Berteslmann προσδιόρισε τον αριθμό των παιδιών και νέων της ΕΕ που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό στα 26 εκατομμύρια!!!

Τι μας λέει το Berteslmann;

Το 27,9% του πληθυσμού της ΕΕ που είναι κάτω των 18 ετών απειλείται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαιτέρως δύσκολες είναι οι προοπτικές για επιπλέον 5,4 εκατομμύρια νέους που είναι άνεργοι και δεν πηγαίνουν σχολείο. Το μεγαλύτερο κοινωνικό χάσμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Bertelsmann –που μετέδωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - παρατηρείται μεταξύ Βορρά και Νότου.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Οι ερευνητές του γερμανικού Ιδρύματος καταγράφουν πως μόνον στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, ο αριθμός των νέων που απειλούνται από… την «επιτυχημένη πορεία» της ΕΕ., αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύριο από το 2007, αγγίζοντας πια τα 7,6 εκατομμύρια!

Στο παρασκήνιο της… «ισχυρής» Ευρώπης, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι και παιδιά ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, υποφέρουν από σοβαρές υλικές ελλείψεις ή μεγαλώνουν σε σπίτια όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει εισόδημα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Aart de Geus, προειδοποιεί: «Δεν αντέχουμε ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά μια χαμένη γενιά στην Ευρώπη. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές των νέων».

Ούτε εργάζονται, ούτε σπουδάζουν!

Νέοι ηλικίας 20 έως 24 ετών, σε ποσοστό 17,8%, δηλαδή 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ούτε εργάζονται αλλά ούτε και σπουδάζουν, σύμφωνα με το Bertelsmann. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως το ποσοστό τους αυξήθηκε από το 2008, ούτε σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε 25 χώρες της ΕΕ!

Όχι, όμως, στην Γερμανία και την Σουηδία, χώρες στις οποίες –ειδικά γι’ αυτές τις ηλικίες- έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές!

Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Ελλάδα

Είναι ενδιαφέρον πως το 2010 και με δεδομένο ότι τα κύματα της κρίσης είχαν φτάσει στη «στεριά» του καθενός μας, άλλη επιστημονική έρευνα (Ματσαγγάνη-Λεβέντη) προέβλεπε πως: αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας!

Αυτό και συνέβη τελικά

Στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν επισημαίνεται ειδικά για την Ελλάδα πως το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013. Παράλληλα, αυξήθηκε και η στέρηση βασικών αγαθών στη χώρα μας από 11,2 % στο 20,3%.

Η απασχόληση στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό, δηλαδή τις ηλικίες από 25 μέχρι και 64 ετών, μειώθηκε σε ποσοστά από 61,9% σε 49,3%.

Η Κομισιόν, όμως, στην έκθεσή της αναφέρει και τάτι άλλο: πως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα συναντώνται τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δεν καταφέρνουν να διατηρούν «τη σωστή αναλογία μεταξύ της εργασίας και μιας ισορροπημένης ζωής»!!!

Έχει αναλογιστεί κάποιος από τους ηγέτες της ΕΕ., τις «θύελλες» που προμηνύει αυτό το συμπέρασμα;

Δεν μπορούν να τελειώσουν ούτε το Πανεπιστήμιο!

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε η πρώτη Ιδρυματική Εκθεση Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (αναπληρωτής πρύτανης ακαδημαΪκών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων καθηγητής Κώστας Μπουραζέλης, πρόεδρος επιτροπής Μονάδας Διασφάλισης του ΕΚΠΑ). Μεταξύ άλλων αυτή η πολύ σημαντική έκθεση καταγράφει και το εξής: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στην προσπάθεια των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πολλοί εξ αυτών, εγκαταλείπουν τις σπουδές τους επειδή η οικογένεια δεν μπορεί πλέον να συνδράμει, υποαπασχολούνται σε εργασίες άσχετες με τις σπουδές τους για να εξοικονομήσουν εισόδημα, επιλέγουν να μην παραστούν σε εξεταστικές λόγω του κόστους διαμονής και μετακινήσεων (φοιτητές από την επαρχία). Αποτέλεσμα η περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης σπουδών ή και η εγκατάλειψη της φοίτησης».

Επομένως ή μιλάμε για προμελετημένο «έγκλημα» ή για την Ζωή του Πι και πως τον έσωσε... ο Θεός!

σ.σ., ελπίζοντας να... σώσει κι εμάς.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: