Κραυγή Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Euronews: «Στην Ελλάδα διαπράττουν κοινωνική γενοκτονία. Η Ευρώπη προκαλείται να δείξει τι αντιπροσωπεύει» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015

Κραυγή Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Euronews: «Στην Ελλάδα διαπράττουν κοινωνική γενοκτονία. Η Ευρώπη προκαλείται να δείξει τι αντιπροσωπεύει»

Επίκαιρη -την ημέρα της θλιβερής εθνικής αναζήτησης παρηγοριάς στο νεκροταφείο της χαμένης ανδρειωσύνης και περηφάνιας- αυτή η ζωντανή ελληνική φωνή στις Βρυξέλλες, με την κατωτέρω καταγγελία -καταπέλτη της εξόντωσης του ελληνικού λαού, στη συνέντευξη της τέως Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο αγγλόγλωσσο πρακτορείο Euro News, που καταγράφτηκε σε βίντεο.


Με μια ελληνική παρουσία -στους αντίποδες του τσαλακωμένου, ζαρωμένου ανθρωπάκου στην άκρη, άκρη μιας παράταξης 28 κορδωμένων μηδενικών, στην αναμνηστική φωτογραφία της έκτακτης συνόδου των Ηγετών (!) της ΕΕ για τους πρόσφυγες- η κ. Κωνσταντοπούλου στην συνέντευξή της (σε άψογα, ρέοντα αγγλικά) στην ελληνικής καταγωγής συνεργάτιδα του πρακτορείου κ. Έφη Κουτσοκώστα, καταγγέλλει:

-Καταγγέλλει ότι τα μνημόνια υπήρξαν «βοήθεια διάσωσης» μόνο των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, κατόχων ελληνικών ομολόγων, αλλά εξολόθρευσης του ελληνικού λαού, με επιτεινόμενη ανεργία, δυστυχία και περιθωριοποίηση- μια κοινωνική γενοκτονία.

- Ότι το χρέος, προϊόν δεκαετιών αμαρτωλών συναλλαγών με ξένες διεφθαρμένες κυβερνήσεις και διεθνείς εταιρείες και επισωρευομένων επιτοκίων, έχει πολλές φορές πληρωθεί, είναι παράνομο, ανήθικο και μη βιώσιμο, όπως το ήξαιρε το ΔΝΤ εξ αρχής και το πιστοποίησε η Επιτροπή της Αλήθειας, με έκθεσή της. Δυστυχώς η κυβέρνηση (στις …διαπραγματεύσεις της) δεν χρησιμοποίησε ούτε την έκθεση, ούτε την Επιτροπή ούτε τα στοιχεία που αυτή αποκάλυψε.

-Ότι το να λέγεται ότι η τριετία του Μνημονίου Τσίπρα είναι η τελευταία ευκαιρία ανόρθωσης και παραμονής στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι σαν μια οικογένεια να ακρωτηριάζει τα παιδιά της και να τους λέγει πως είναι η τελευταία τους ευκαιρία, αν επιζήσουν της αιμορραγίας, να μείνουν στην οικογένεια.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη να σώσει το όνομά της, τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, στην επίκαιρη αυτή συνέντευξη, που διαμείφθηκε ως κατωτέρω:

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

EuroNews (΄Εφη Κουτσοκώστα): Θάθελα ν’ αρχίσω με την ελληνική υπόθεση. ΄Ησαστε σε συνεχή αντίθεση με την ηγεσία του Σύριζα, του οποίου υπήρξατε μέλος, για την Τρίτη συμφωνία διάσωσης με τους πιστωτές και τελικά εγκαταλείψατε το κόμμα. Πιστεύετε τελικά ότι υπήρχε άλλη λύση, μια εναλλακτική γραμμή απ’ αυτή που επέλεξε τελικά ο Σύριζα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα εναλλακτικών επιλογών και η Ευρώπη δεν είναι παρά μια υπόθεση εναλλακτικών λύσεων. Η ίδια η Ευρώπη προσλήφθηκε ως ιδέα ως μια εναλλακτική εκλογή από τις αγριότητες του πολέμου και τις ρήξεις μεταξύ κρατών. Είναι τελείως παράλογο να επιστρέψουμε σε εποχές όπου οι άνθρωποι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αδιέξοδα και όπου η δυστυχία παρουσιαζόταν ως η μόνη λύση. 

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι πράγματι χειρότερο από κυνισμός να βαφτίζουμε τα μνημόνια και τις συμφωνίες δανεισμού ως συμφωνίες διάσωσης. Δεν είναι διάσωση για την ελληνική κοινωνία ούτε για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κοινωνία. Είναι συμφωνίες θανατικής εκτέλεσης. Αυτό που εξασφαλίζουν είναι περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ανέχεια, περισσότερη ανεργία και περισσότερη περιθωριοποίηση των κοινωνιών.

ΕυρωΝιούς: Συμβαίνει όμως ότι οι ΄Ελληνες ψήφισαν και πάλι υπέρ του Σύριζα και για κόμματα που συμφώνησαν με αυτή τη συμφωνία διάσωσης. Και ότι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.


Zωή Κωνσταντοπούλου: Πραγματικά μου προκαλούν κυριολεκτικά φρίκη διλήμματα που μπορεί να τίθενται σε λαούς όπως: με εμάς ή χωρίς εμάς, ή ακόμη, είστε μαζί μας ή εναντίον μας. Ειδικώτερα μου προκαλούν φρίκη αντιπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών που αναλαμβάνουν τον ρόλο αυτών που εκβιάζουν πληθυσμούς για να μείνουν.
Στην πραγματικότητα, στις 20 Σεπτεμβρίου δεν ψήφισε ο ελληνικός λαός. Στις 20 Σεπτεμβρίου είχαμε τη μεγαλύτερη αποχή στη σύγχρονη ιστορία. Αυτό βασικά σημαίνει το γεγονός ότι σχεδόν το 50% του λαού δεν ψηφίζει. Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός λαού ολοκληρωτικά αποθαρρυμένου έχοντας δει πως η ψήφος του στο δημοψήφισμα περιφρονήθηκε και υπέστη ωμό βιασμό.

Ευρω Νιους (Έφη Κουτσοκώστα): Είδαμε ότι εκτός Ελλάδος, πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητάει και πάλι χρήματα από εμάς και δεν θέλουν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν θέλουν να δουλεύουν σκληρά και δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να μας εξοφλήσουν.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρώτα από όλα και σεις, ως Ελληνίδα, γνωρίζετε ότι με αυτή τη προπαγάνδα επιχειρείται μια τεράστια δυσφήμηση του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους στην Ευρώπη. Και αποτελεί πλήρη έλλειψη σεβασμού σ’ αυτόν τον λαό να τον παρουσιάζουν ως λαό που δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη του. Αυτό που εκάναμε ως Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν να συστήσουμε μιαν επιτροπή ελέγχου του χρέους, προκειμένου να δούμε πραγματικά πως δημιουργήθηκε και ποια είναι τα συστατικά του στοιχεία. Και αυτή η επιτροπή, που απεκλήθη Επιτροπή της Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ανακάλυψε πρώτο από όλα ότι το 92% από τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα (ως βοήθεια διάσωσης) καθόλου δεν χρησίμευσαν για δημόσιες δαπάνες, αλλά απλώς επεστράφησαν στους δανειστές.


Και η επιτροπή ανακάλυψε επίσης ότι η βασική βοήθεια διάσωσης αυτών των συμφωνιών ήταν βοήθεια διάσωσης για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που είχαν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα. Καμιά βοήθεια διάσωσης δεν προσφέρθηκε ποτέ στους ΄Ελληνες, καμιά βοήθεια διάσωσης δεν προσφέρθηκε ποτέ στην ελληνική κοινωνία, καμιά βοήθεια διάσωσης δεν προσφέρθηκε στην ελληνική οικονομία. Βοήθεια προσφέρθηκε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είχαν προθεσμία δύο ετών να ξεφορτωθούν τα ομόλογά τους πριν από την πρώτη αναδιάρθρωση. Καμιά βοήθεια διάσωσης δεν δόθηκε ποτέ σε αυτούς που έχασαν τα λεφτά τους με την αναδιάρθρωση, αλλά δόθηκε βολικώτατα στις ελληνικές τράπεζες.


Euro News: Ώστε εισηγείστε, ή μάλλον η Επιτροπή εισηγείται, να μη πληρώσετε το χρέος;


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή αποφαίνεται καθαρά ότι το χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, μη βιώσιμο και απεχθές. Αυτό σαφώς σημαίνει ότι το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί και δεν πρέπει να πληρωθεί. Αυτό επίσης σημαίνει ότι το χρέος έχει εξοφληθεί ξανά και ξανά στη διάρκεια των χρόνων, αν δείτε τα επιτόκια που η Ελλάδα δεν έπαψε να ξαναπληρώνει με τις συμφωνίες των δανείων που συνήφθησαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από κυβερνήσεις που αποδείχθηκαν διεφθαρμένες και που αποδείχθηκε πως συναλλάσσονταν με διεφθαρμένες κυβερνήσεις αλλά επίσης και με διεφθαρμένες εταιρείες, όπως η Ζήμενς, η ThyssenKrupp, η H.D.V. κ.λ.π.


Euro News: Παρακολουθείτε φυσικά αυτή τη συζήτηση στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ που λέει ότι θα επανεξετάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ελληνικό χρέος. Πως αυτή η έκθεση (της επιτροπής χρέους) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί; Εννοώ πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει και εάν είστε σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση;


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την έκθεσή μας και δεν χρησιμοποίησε την επιτροπή και δεν έκανε χρήση των συμπερασμάτων ούτε των στοιχείων που περιλαμβάνει η έκθεση. Επειδή το ΔΝΤ, μετά την έκδοση της έκθεσης της επιτροπής, αναγκάσθηκε να ομολογήσει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Αυτή η έκθεση εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου και έδειχνε για πρώτη φορά στο κοινό ότι υπάρχουν έγγραφα του ΔΝΤ από τον Μάρτιο και Μάιο του 2010 που αποκαλύπτουν ότι το ΔΝΤ ήξερε από τότε ότι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο.
Αποδείχθηκε ότι οι ελληνικές δημόσιες δαπάνες κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο, εκτός από τις δαπάνες εξοπλισμού, εκτός από τις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες παρεμπιπτόντως συνεπέφεραν μεγάλης έκτασης διαφθορά με ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες. Και, σημειώστε, αυτές οι δαπάνες δεν περικόπτονται σύμφωνα με τα λεγόμενα προγράμματα μεταρρυθμίσεων, περικόπτονται όμως συντάξεις 300 ευρώ, όπως περικόπτονται δαπάνες για την εκπαίδευση, όπου σχολεία λειτουργούν χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους. Και εδώ, εδώ πολλά ερωτήματα ζητούνε απάντηση.

Euro News (΄Εφη Κουτσοκώστα): Πως θα βλέπατε την Ελλάδα σε τρία χρόνια. Τρία χρόνια είναι η διάρκεια αυτού του Μνημονίου, αυτού του προγράμματος διάσωσης, επειδή για πολλούς, αξιωματούχους και κόσμο στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και σε άλλες χώρες, είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει από την κρίση, να ανορθωθεί και φυσικά να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κοιτάξτε, δεν υπάρχει οικογένεια που κόβει τα χέρια και τα πόδια των παιδιών τους και κατόπιν τους λέει: για να δούμε αν θα αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου ή θα επιζήσετε, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία! Ο ελληνικός λαός εξολοθρεύεται και αυτό δεν είναι υπερβολή. ΄Εχουμε μιαν ανθρωπιστική κρίση που ισοδυναμεί με γενοκτονία. 

Εγώ θα έλεγα ότι η Ευρώπη έχει εδώ την ευκαιρία να δείξει τι αντιπροσωπεύει. Θλίβομαι πολύ έχοντας διαπιστώσει εμπειρικά ότι μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών έχουν δράσει σε μια τελείως αντι-ευρωπαϊκή κατεύθυνση επειδή το να κολάζουν ένα πληθυσμό και να βιάζουν τη δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες μας. Και θα έλεγα πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης να περισώσει το όνομά της και να ξαναγίνει ένα ελκυστικό σπίτι για όλους μας.

Σημείωση μεταφραστή: Η συνέντευξη είναι διδακτική και για τηλε-δημοσιογράφους, ως υπόδειγμα ερωτήσεων και συμπεριφοράς. Θα μπορούσαν να προσκαλέσουν την κ. Κουτσοκώστα σε κανένα σεμινάριο για να συμβάλει στην ανύψωση της τεχνικής και του ήθους στο είδος και παρ ημίν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: