Βραδινό φρέσκο γάλα. Το νέο προϊόν της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Απριλίου 29, 2023

Βραδινό φρέσκο γάλα. Το νέο προϊόν της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής


Τι είναι το «βραδινό» φρέσκο παστεριωμένο γάλα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής;
Είναι επιλεγμένο γάλα, προερχόμενο από τις αγελάδες του αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, που διατρέφονται με το καλύτερο και ισορροπημένο σιτηρέσιο και αρμέγονται κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Τι το ειδικό και διαφορετικό έχει το βραδινό γάλα;
Το βραδινό, έχει μετρηθεί και μετριέται τακτικά ως προς την περιεκτικότητά του σε μελατονίνη, την οποία και περιέχει σε ποσοστό περίπου κατά 25% υψηλότερα από το γάλα που συλλέγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι σημαίνει η παρουσία της μελατονίνης σε υψηλότερη στάθμη στο βραδινό;
Η μελατονίνη είναι η φυσιολογική ορμόνη της ηρεμίας, του ύπνου, της χαλάρωσης και της ξεκούρασης του νευρικού συστήματος. Η παραγωγή και έκκριση της μελατονίνης γίνεται από τον ενδοκρινή αδένα επίφυση ή κωνάριο, που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των θηλαστικών ζώων και είναι αυτή που καλεί τον οργανισμό να πάει για ύπνο. Το βραδινό γάλα λοιπόν, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε μελατονίνη και η κατανάλωσή του εμπλουτίζει με μελατονίνη τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πίνοντας ένα ποτήρι βραδινό σημαίνει ότι θα προκληθεί υπνηλία;
Όχι! Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ισχυρισμός ότι καταναλώνοντας ένα ποτήρι βραδινό θα φέρει ύπνο ή πως θα προκαλέσει υπνηλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – μητρώο ισχυρισμών διατροφής και υγείας (https://food.ec.europa.eu), ορίζει πως για να ισχυριστεί κανείς πρόκληση ύπνου, πρέπει να προσλάβει 1mgμελατονίνης σε μία δόση (π.χ. ένα ποτήρι γάλα), όταν με το βραδινό λαμβάνει 80 φορές λιγότερο (0,0125mg). Παρόλα αυτά, ένα ποτήρι βραδινό προσφέρει τουλάχιστον 25% περισσότερη μελατονίνη από το γνωστό φρέσκο παστεριωμένο γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ ήδη όλοι γνωρίζουμε, από τις γιαγιάδες μας ακόμη, πως πίνοντας ένα ποτήρι γάλα το βράδυ, βοηθάει στη χαλάρωση. Μάλιστα, παραδοσιακά ένα ποτήρι ζεστό γάλα κρινόταν απαραίτητο για έναν ήσυχο ύπνο και ανάρρωση, τις νύκτες των κρυολογημάτων και των αδιαθεσιών.

Μην ξεχνάτε πως κάθε ποτήρι γάλα που καταναλώνετε, φέρνει πιο κοντά έναν μαθητή στη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, καθώς τα έσοδα ενισχύει το Πρόγραμμα Υποτροφιών μας

Το διαβάσαμε εδώ: https://www.afs.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add