Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου τζακιού: tips για το ιδανικό αποτέλεσμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2022

Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου τζακιού: tips για το ιδανικό αποτέλεσμα

Η πιο χριστουγεννιάτικη γωνιά του σπιτιού είναι δίχως αμφιβολία το τζάκι! Γιατί είναι ζεστό, είναι παραμυθένιο και συνήθως είναι στο κέντρο του σαλονιού. Γι’ αυτό μόλις το στολίσεις με λουλούδια, γιρλάντες, φωτάκια, στεφάνια, κώνους, κουκουνάρια, καμπάνες, δεντράκια ή οτιδήποτε ταιριάζει με τον χώρο σου μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα.

Όποιο κι αν είναι το ύφος του σαλονιού σου, όποιο στυλ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης κι αν προτιμάς παρακάτω θα βρεις τις πιο εμπνευστικές ιδέες για να το φτιάξεις όπως ακριβώς επιθυμείς.
Aνέμελη αίσθηση
Για ένα boem, πολυπολιτισμικό τζάκι με έντονα χρώματα, αυτά τα Χριστούγεννα, προτίμησε τις γιρλάντες σε συνδιασμό με χρωματιστές μπάλες.

Αν πάλι, δεν θεωρείς τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό με γιρλάντα αρκετό για τα γούστα σου,πρόσθεσε στολίδια με φουντίτσες, πρωτότυπα αξεσουάρ και μπότες με ethnic μοτίβα για να τις γεμίσεις με τα πιο όμορφα δώρα.

Για να κάνεις μια ωδή στο Boheme στυλ ακριβώς δίπλα στο τζάκι σου μπορείς να τοποθετήσεις επιδαπέδια διακοσμητικά ζωάκια με πολύχρωμα σαμαράκια και να ταξιδέψεις στον χαρούμενο boho κόσμο!
Επιστροφή στη φύση
Για όλους τους nature lovers η πρόταση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του τζακιού είναι το Nature style και είναι καταπράσινη!

Γιρλάντες με κουκουνάρια, ξύλινα στολίδια και πράσινα-minimal στεφάνια. Αν βέβαια θέλεις το κάτι παραπάνω πρόσθεσε πολλά-πολλά γλαστράκια με βότανα πάνω ή ακόμα και μέσα στο τζάκι σου, αν δεν το χρησιμοποιείς.

Αν είσαι τολμηρός μπορείς να φτιάξεις μια γιρλάντα με αληθινά και ολόφρεσκα πορτοκάλια και λεμόνια για να φέρεις τη φύση κυριολεκτικά στο σπίτι σου!
Πέρα από κάθε φαντασία
Φέτος τα Χριστούγεννα μετάτρεψε το τζάκι σου στο πιο μαγικό σημείο του σπιτιού σου και «σπάσε τον πάγο» χρησιμοποιώντας στοιχεία που δημιουργούν ατμόσφαιρα παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου τοπίου!

Αστραφτερά στολίδια του πάγους, διακοσμητικά σχέδια με πλάσματα της φαντασίας σε παστέλ-περλέ χρώματα, κρύσταλλοι και λευκά φωτάκια είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μεταφερθείς σ’ έναν μαγευτικό κόσμο μέσα από το τζάκι σου!

A! Και μην ξεχάσεις να προσθέσεις χιόνι πάνω αλλά και γύρω-γύρω από το τζάκι σου!
Νοσταλγικά και παραδοσιακά
Σου αρέσουν τα κλασικά πράγματα; Θέλεις τα Χριστούγεννα να είναι όλα κατακόκκινα και παραδοσιακά, με ζεστασιά και μια αίσθηση από τα παλιά;

Φόρεσε στο τζάκι σου γιρλάντες με γκι και κόκκινα στολίδια, κρέμασε κάλτσες και γέμισέ τες με γλειφιτζουράκια. Και για ακόμα πιο παιχνιδιάρικη διάθεση διακόσμησε το τζάκι σου με ξύλινες vintage κατασκευές όπως τρενάκια ή ακόμα και με μια όμορφη φάτνη!

Αν, επίσης, το επιτρέπει το μέγεθος του σαλονιού σου, τοποθέτησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στο τζάκι για να έχεις την πιο χουχουλιάρικη και γιορτινή ατμόσφαιρα!

Extra tip

Για ακόμα πιο ατμοσφαιρικό στολισμό τοποθέτησε στο τζάκι σου κηροπήγια. Το φως των κεριών θα κάνει τα χριστουγεννιάτικα βράδια σου ακόμα πιο ζεστά και μαγικά! Επίλεξε τα κεριά στο χρώμα που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ που έχεις διακοσμήσει το τζάκι σου.Το διαβάσαμε εδώ:https://www.leroymerlin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: