Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού: τα φετινά trends - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού: τα φετινά trends

Τα Χριστούγεννα είναι καθ’ οδόν: το έλκηθρο του Άη-Βασίλη ξεκινά το ταξίδι του σε όλον τον κόσμο, τα παιδιά ανυπομονούν να τον συναντήσουν και για σένα είναι η καλύτερη ευκαιρία να ομορφύνεις την καθημερινότητά σου, στολίζοντας το σπίτι σου.
Εμείς είμαστε εδώ για να σε εμπνεύσουμε και να σου προτείνουμε τις δημοφιλέστερες τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού. Ξεκινάμε;

Nature style
Αν είσαι λάτρης της φύσης, αυτό το στυλ είναι το ιδανικό. Για να μεταφέρεις στο σαλόνι σου ένα σκηνικό δάσους, θα πρέπει να δράσεις σαν ξωτικό!
Προτίμησε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα στους τόνους του μπεζ, του υπόλευκου και του καφέ, ώστε να τονίζεται το κυρίαρχο χρώμα, το πράσινο. Εμπιστεύσου τη γήινη ομορφιά των φυσικών υλικών και επίλεξε λαμπάκια από γυαλί και διακοσμητικά στολίδια από ξύλο ή ύφασμα όπως η λινάτσα. Αστέρια από κλαδιά ή σκοινιά και γιρλάντες από κουκουνάρι, θα ολοκληρώσουν την ατμόσφαιρα φύσης που θέλεις να αποπνέει το σαλόνι σου.
Τέλος, να θυμάσαι ότι το συγκεκριμένο στυλ αποτελεί την καταλληλότερη λύση και για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μικρού σαλονιού. Το ανεπιτήδευτο και λιτό ύφος του δεν απαιτεί πολλά στολίδια, επομένως μπορεί να επιλεγεί και για μικρότερους χώρους.

Glamour style
Για εσένα που γιορτάζεις τα Χριστούγεννα με επισημότητα, μόλις βρήκες το στυλ που σου ταιριάζει.
Εδώ, κυριαρχεί ο συνδυασμός του κόκκινου με το χρυσό. Από τα φωτεινά κόκκινα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το πορφυρό βελούδο των μαξιλαριών του καναπέ, μέχρι το χρυσό αστέρι της κορυφής του έλατου και τα φωτάκια θερμού φωτισμού, το σαλόνι σου αποκτά έναν τόνο μεγαλοπρέπειας.
Ωστόσο, η κίνηση-κλειδί που θα απογειώσει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σαλονιού σου με έναν αέρα πρωτοτυπίας, είναι οι εξωτικές πινελιές! Τόλμησε να προσθέσεις στο ντεκόρ στολίδια σε ροζ και πορτοκαλί τόνους, να διανθίσεις στην κυριολεξία το δέντρο σου με λουλούδια σε έντονα χρώματα και να προσθέσεις στολίδια με prints όπως το λεοπάρ. Αυτό το «πάντρεμα» της πολυτέλειας με το εξωτικό στοιχείο θα κλέψει τις εντυπώσεις.


Neo Classic style
Τα Χριστούγεννα είναι η καταλληλότερη περίοδος για να νιώσεις ξανά παιδί και μια καλή αρχή είναι να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με το πιο παιχνιδιάρικο στυλ.
Διάλεξε για το δέντρο σου χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε όλα τα χρώματα αλλά και στολίδια-γλυκά, γλειφιτζούρια, και ζωάκια σε μινιατούρες. Στη βάση του δέντρου ταιριάζει απόλυτα η παραδοσιακή φάτνη, κατά προτίμηση σε υλικό που να έχει το εφέ του ξύλου. Για τον υπόλοιπο χώρο, τα κουκουνάρια, οι μεγάλες και μικρές χριστουγεννιάτικες κάλτσες, καθώς και οι Άγιοι Βασίληδες σε διάφορα μεγέθη, έχουν την τιμητική τους.
Πρωτότυπες ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι τα ξύλινα παιχνίδια, όπως ποδήλατα και τρενάκια, αλλά και τα χειροποίητα στολίδια, όπως μικρά, ξύλινα έλατα, κρεμασμένα στον τοίχο. Με αυτό το χριστουγεννιάτικο στυλ διακόσμησης, το σαλόνι σου θα αποπνέει την πιο γλυκιά αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας.

Country Charm style
Η παραμυθένια ομορφιά των Χριστουγέννων βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της σε αυτό το στυλ διακόσμησης, που σε μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο του χιονισμένου βυθού!
Εδώ, ταιριάζουν οι παστέλ τόνοι, επομένως η καλύτερη επιλογή είναι ένα έλατο διακοσμημένο με μπάλες σε βαθύ μπλε, περλέ λευκό, ασημί και γαλάζιο παστέλ. Μπορείς να κινηθείς σε αυτή την παλέτα και για τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, επιλέγοντας λευκά και ασημί κουκουνάρια καθώς και στολίδια-χιονονιφάδες ή διακοσμητικά που θυμίζουν κρύσταλλα, ώστε να έχεις το εφέ του πάγου. Ωστόσο, για να ολοκληρώσεις το παραμυθένιο σκηνικό, θα καλωσορίσεις στο σαλόνι σου και τα πλάσματα της θάλασσας!
Τόλμησε να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου με ιππόκαμπους, ψαράκια, αστερίες και κοχύλια, σε ανάγλυφες υφές με στρας, glitter ή πέρλες, και αφέσου στον ονειρικό κόσμο αυτού του χριστουγεννιάτικου στυλ.



Extra Tip
Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού είναι η πρώτη εικόνα που μας καλωσορίζει στο κλίμα των γιορτών. Επομένως, το χριστουγεννιάτικο στυλ διακόσμησης είναι υπόθεση όχι μόνο του σαλονιού αλλά και του μπαλκονιού! Αρχικά, ο πιο λιτός τρόπος στολισμού είναι να περάσεις φωτάκια και γιρλάντες γύρω από τα κάγκελα του μπαλκονιού σου. Αν θέλεις να κάνεις πιο έντονη την παρουσία των Χριστουγέννων σε αυτόν τον χώρο, ψέκασε τις γλάστρες με ασημο-χρυσόσκονη και τύλιξέ τις με κορδέλες. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άθικτες γλάστρες και να τις γεμίσεις με κουκουνάρια και λαμπάκια. Έτσι, η λάμψη των Χριστουγέννων θα ομορφύνει το σπίτι σου μέσα κι έξω!

Το διαβάσαμε εδώ: https://www.leroymerlin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: