Αλάτι Ιμαλαΐων (Αλίτης ή Ορυκτό Αλάτι): Ιδιότητες του λίθου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2019

Αλάτι Ιμαλαΐων (Αλίτης ή Ορυκτό Αλάτι): Ιδιότητες του λίθου

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Πρόκειται για το γνωστό αλάτι στην ορυκτή του μορφή. Δημιουργείται από την εξάτμιση αλμυρών λιμνών ή κλειστών θαλασσίων λεκανών και από την ξηρασία των πρώτων υπαρχόντων ωκεανών. Έχει Σκληρότητα 2 και κυβικό κρυσταλλικό σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Διάφανο, κίτρινο, ροδακινί, πορτοκαλί και κόκκινο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Το αλάτι Ιμαλαΐων ηλικίας 250 εκ. ετών χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αρχαιότερα και καθαρότερα αλάτια της Γης.
• Οι αποχρώσεις του οφείλονται στα διάφορα στοιχεία που κατά καιρούς αναμείχθηκαν στη σύσταση του, όπως η κόκκινη και η πορτοκαλί απόχρωση που προκαλούνται από το σίδηρο και το μαγγάνιο αντίστοιχα.

Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ & ΡΕΣΟ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Εξαιτίας του ευχάριστου και φυσικού χρώματος που εκπέμπουν, επιδρούν ευεργετικά στη σωματική και ψυχική μας ευεξία, όπως για παράδειγμα το πορτοκαλί φως που επενεργεί χαλαρωτικά και αναζωογονητικά.
• Ως φωτιστικά τα αλάτια χρησιμοποιούνται και για τη μείωση της υγρασίας, αφού ως γνωστόν το αλάτι την απορροφά και το φως την ξηραίνει!
• Αποτελούν ιδανική πηγή φωτός για χώρους διαβίωσης (παιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες), για χώρους εργασίας, θεραπείας, σεμιναρίων κτλ.

ΙΟΝΙΣΜΟΣ
Η ατμόσφαιρα και γενικά ο αέρας που αναπνέουμε, είναι ηλεκτρικά φορτισμένοι, υπάρχουν δηλ. θετικά και αρνητικά μόρια, τα ιόντα. Στους κλειστούς χώρους η λειτουργία των συσκευών (τηλεόραση, Η\Υ, κεραίες, κινητά, ασύρματα δίκτυα κλπ), ο καπνός του τσιγάρου, τα μόρια σκόνης, αυξάνουν τα θετικά ιόντα που δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη ευεξία και υγεία. Για την επίτευξη της ατμοσφαιρικής ισορροπίας, πρέπει να υπάρξει εμπλουτισμός της, με αρνητικά ιόντα.
Τα φωτιστικά αλάτια βοηθούν και επαναφέρουν την ισορροπία αυτή λόγω της φυσικής χημικής τους σύστασης, παράγουν αρνητικά ιόντα (τα αρνητικά ιόντα, σε αντίθεση με το πρόσημο τους, είναι τα ιόντα που επιδρούν θετικά στον άνθρωπο και βελτιώνουν την ψυχική και σωματική του υγεία). Τα φωτιστικά από αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας φυσικός ιονιστής μια γήινη δημιουργία που δείχνει τη σοφία της μητέρας γης!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
Οποιοδήποτε μέγεθος φωτιστικού και να επιλέξετε, από τη στιγμή που θα ανάψει και μετά, εργάζεται για μια καλύτερη ατμόσφαιρα. Για μέγιστα αποτελέσματα, πλήρη ιονισμό και ειδικές περιπτώσεις (ηλικιωμένοι, μωρά, άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικά κλπ) θα πρέπει να τοποθετούνται φωτιστικά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου. Π.χ. για ένα δωμάτιο 9-12 τμ χρειάζεται ένα αλάτι 3-5 κιλά. Επιπλέον για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα φωτιστικά ή κηροπήγια ορυκτού άλατος.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ:
Τα φωτιστικά από ορυκτό άλας, προορίζονται κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Διατηρούνται καλύτερα και λειτουργούν σαν ιονιστές όταν είναι αναμμένα. Αν είναι σβηστά και υγρανθούν τότε υπάρχει υγρασία στο χώρο, εσείς απλώς ανάψτε τα για να τη στεγνώσουν.

Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΤΡΙΜΜΑΤΑ & ΣΚΟΝΗ

Στο Φαγητό:
Η θρεπτική του αξία, η πληρότητα της γεύσης του και η καθαρή φυσική του σύνθεση καθιστούν το αλάτι Ιμαλαΐων ως το μοναδικό αλάτι που χαρίζει υγεία και ευεξία. Το αλάτι Ιμαλαΐων σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά αλάτια, δεν είναι ραφιναρισμένο, δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό και δεν είναι τοξικό. Χρησιμοποιείται ως βοήθημα σε περιόδους δίαιτας μιας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλή λειτουργία αρθρώσεων και μυών.

Για τη Σωματική Υγεία:
Ιδανικό για μπάνιο σε μπανιέρα, όπου με τη διαδικασία της Όσμωσης αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Ξεκουράζει και ξεπρήζει το σώμα δίνοντας μια αίσθηση εξαγνισμού και ελαφρότητας. Τα μπάνια σε αλατόνερό είναι γνωστό ότι χαρίζουν ευεξία, ισορροπία και χαλάρωση. Πέρα από αυτό όμως, το αλατόνερο δρα θεραπευτικά για:

01. Δερματικές παθήσεις
02. Κατακράτηση υγρών και παρουσία οιδημάτων
03. Διαστρέμματα, μελανιές, πρηξίματα
04. Μύκητες, βακτηρίδια, μικροοργανισμούς
05. Εξισορροπεί το όξινο ή αλκαλικό PH
06. Αποβάλει τα βαριά μέταλλα
07. Βελτιώνει το μεταβολισμό
08. Βοηθά τη λειτουργία της πέψης και της αφομοίωσης
09. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
10. Καθαρίζει τα τσάκρας και αναζωογονεί το σώμα

Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, λουτρό ποδιών, να βάλετε επιδέσμους ή να πίνετε διάλυμα από αλατόνερο.

Δοσολογία μπάνιου:
01. Μπάνιο χαλαρωτικό: 250gr αλατιού σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.
02. Μπάνιο αποτοξινωτικό: 500gr αλατιού σε χλιαρό νερό για 35 λεπτά.
03. Μπάνιο θεραπευτικό: 1 kg αλατιού σε χλιαρό νερό για 45 λεπτά.

Δοσολογία λουτρού ποδιών:
2-4 κουταλιές τις σούπας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

Δοσολογία επιδέσμων:
Εμποτίζετε τους επιδέσμους με διάλυμα που έχετε φτιάξει, βάζοντας 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Αφήνετε τους επιδέσμους πάνω στο επίμαχο σημείο και τους ανανεώνετε ανά διαστήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα μην ξεπλένεστε, αφήστε το αλατόνερο να παραμείνει στο δέρμα.

Δοσολογία πόσιμου διαλύματος:
Ρίχνετε 250gr αλατιού σε 1 λίτρο νερό. Κάθε πρωί κατά προτίμηση νηστικοί, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας από το διάλυμα αυτό σε 200gr χλιαρό νερό (=ένα ποτήρι) και το πίνετε. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή ανά τους αιώνες.

Για τον καθαρισμό των κρυστάλλων:
Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Βάζετε μέσα τους κρυστάλλους σας για 3 ώρες. Μετά τους ξεπλένετε και τους αφήνετε στον ήλιο για 1 ώρα.

Η χρήση του ως επίθεμα για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων και φλεγμονών:
Βάζουμε σε ένα πουγκί μισό ή ένα κιλό αλάτι και το ράβουμε.

Για μυϊκούς πόνους: Ζεσταίνουμε το πουγκί σε φούρνο μικροκυμάτων, απλό φούρνο ή στον ήλιο και το τοποθετούμε πάνω από το σημείο που έχει εμφανιστεί ο μυϊκός πόνος. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε.

Για φλεγμονές: Βάζουμε το πουγκί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και κατόπιν το τοποθετούμε στο σημείο της φλεγμονής. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να ζεσταθεί και επαναλαμβάνουμε.

Αλάτι σε Αλατόπλακες και οι χρήσεις του.

Υγεία:
Όπου υπάρχει αλάτι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και προκαλεί ευεξία. Ενισχύει τον οργανισμό και προστατεύει την υγεία καθώς δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο χώρο μας απαραίτητο για την θετική δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διακόσμηση:
Ως φυσικό υλικό το αλάτι διακοσμεί χώρους θεραπείας, ευεξίας, και γενικότερα υγείας. Μπορείτε να τοποθετήσετε το αλάτι σας έτσι ώστε, να υπάρχει λάμπα πίσω του και να φωτίζει το χώρο με αυτό το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που διαχέει. Το χρώμα αυτό οδηγεί σε χαλάρωση, ηρεμία, αποφόρτιση, και είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό. (Υπάρχουν έτοιμα φωτιζόμενα βραχάκια).

Μαγειρική:
Για τους φίλους του μπάρμπεκιου έχουμε μια εξαιρετικά υγιεινή λύση.
Τοποθετήστε 2-3 πλάκες αλατιού πάνω στην σχάρα και βάλτε κρέατα και λαχανικά να ψηθούν πάνω τους, έτσι γλιτώνετε την επαφή της τροφής με το κάρβουνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: