Μούντρες: Η γιόγκα των δαχτύλων για ενεργειακά αποτελέσματα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Μούντρες: Η γιόγκα των δαχτύλων για ενεργειακά αποτελέσματα


Αυτές οι θέσεις αφορούν την Γιόγκα των Δαχτύλων ή Μούντρα, η οποία μεταφράζεται από τα σανσκριτικά ως στάση ή συμβολική χειρονομία, ως “αυτό, που φέρνει ευθυμία”.

Γενικά συνδυάζουμε με τη μούντρα συγκεκριμένες θέσεις και κινήσεις ολόκληρου του σώματος (άσανες) ή μεμονωμένων μερών του όπως τα μάτια, τη γλώσσα και τα χέρια.

Η Μούντρα ή η Γιόγκα των Δαχτύλων, εμπεριέχει αποτελεσματικές, αλλά απλές ασκήσεις που γίνονται σύντομα και άνετα παντού.

Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολικής ιατρικής, κατέχει μεγάλη επιρροή και έλεγχο πάνω στο Φυσικό, Ενεργειακό και Νοητικό σώμα… Οι λεπτές συνδέσεις που προκαλεί στη ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα και στον εγκέφαλο, η Ανακούφιση Σωματικών όπως και Ψυχικών Ασθενειών είναι μόνο μερικοί λόγοι που την κάνουν δικαίως να χαρακτηρίζεται στο δυτικό κόσμο σαν Μίνι-Γιόγκα.

Είναι ιδανική για την καθημερινή ζωή και εύκολη στην εκτέλεσή της.

Γενικές συμβουλές εφαρμογής:
Αρχικά εισπνέουμε αργά και βαθιά. Κρατάμε την αναπνοή περίπου για 2 δευτερόλεπτα και εκπνέουμε χαλαρώνοντας το σώμα. Επανάληψη μετά από μικρό διάλειμμα.
Τα χέρια είναι πάντα χαλαρωμένα. Τα δάχτυλα ακουμπούν ελαφρά, η πίεση τους δεν προκαλεί ποτέ κούραση ή πόνο. Τις θέσεις δαχτύλων τις κρατάμε από 1 – 15 λεπτά, αρκεί να αισθανόμαστε άνετα.
Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις αρκετές φορές την ημέρα.

Syrya Mudra …


Αυτή η στάση προάγει την απώλεια βάρους και βελτιώνει την πέψη. Επίσης, μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα όρασης και είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος και τρέμουν …

Prithvi Mudra …


Αυτή η στάση διεγείρει την ανάπτυξη των ιστών και των μυών. Επιπλέον προάγει την επούλωσή τους, εξαλείφει τα αίτια φλεγμονής των μυών και την παρεμπόδιση της μεταβολικής διαδικασίας.

Vaayu Mudra …


Αυτή η στάση ηρεμεί και βελτιώνει τη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Επιπλέον, μειώνει την επιθετικότητα και την υπερκινητικότητα.

Shunya Mudra …


Αυτή η στάση ανακουφίζει τον πόνο και χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα. Επίσης, βοηθά σε προβλήματα με τα αυτιά, στους ιλίγγους και αφήνει μια αίσθηση πληρότητας σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add